Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Καστανίδης: «Δε θα εφαρμόσουμε το Μνημόνιο»


Τους βασικούς άξονες στους οποίους θα κινηθεί το νεοσύστατο κόμμα «Κοινωνική συμφωνία» που παρουσιάστηκε χθες από τη Λούκα Κατσέλη περιέγραψε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χάρης Καστανίδης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Καστανίδης τόνισε πως το κόμμα δεν θα εφαρμόσει το μνημόνιο εάν συμμετάσχει στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα και πως δεν θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά.
Ο κ. Καστανίδης εξήγησε τις ανάγκες που οδήγησαν στην υπερψήφιση του πρώτου μνημονίου και την καταψήφιση του δεύτερου και περιέγραψε την πρότασης της «Κοινωνικής Συμφωνίας» για την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας, τονίζοντας πως υπάρχουν εθνικές πολιτικές που μπορούν να αντικαταστήσουν τα καταστροφικά μέτρα του δεύτερου μνημονίου.
Χαρακτήρισε «απόλυτο ψέμα» το ότι η πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Λούκα Κατσέλη λέγεται πως είναι ο εμπνευστής τους συνθήματος «λεφτά υπάρχουν». Όπως είπε, ο Γιώργος Παπανδρέου μετά το Συμπόσιο της Σύμης είχε πει «λεφτά υπάρχουν για τα golden boys, τους συμβούλους και τους κολλητούς αλλά δεν υπάρχουν για τους αδύναμους, τα νοσοκομεία και για την παιδεία».
«Ήταν μία σωστή διατύπωση», είπε ο κ. Καστανίδης αλλά απομονώθηκε το «λεφτά υπάρχουν» και ούτε ο Γιώργος Παπανδρέου δεν υπερασπίστηκε τη θέση του αυτή.

24h

http://papaioannou

Δεν υπάρχουν σχόλια: