Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

"Αφήστε έξω τη Χρυσή Αυγή"

Την εκτίμηση ότι μπορεί να οδηγηθούμε σε στάση πληρωμών για μισθούς και συντάξεις, διατύπωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας απόψε στην πλατεία Λαού στο Κερατσίνι και υπογραμμίζοντας ότι το δίλημμα που τίθεται είναι «λαϊκή αντεπίθεση, ή εξαθλίωση του λαού και συμμετοχή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που ετοιμάζεται, ισχυρό ΚΚΕ ή αποδυναμωμένο κόμμα που θα κάνει και τον λαό αδύναμο να υψώσει το ανάστημά του». Παράλληλα κάλεσε το λαό σε «ισχυρό ΚΚΕ και η "Χρυσή Αυγή" απέξω», αναφερόμενη στο σημερινό επεισόδιο σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.
Η κ. Παπαρήγα προέταξε ως καθήκον την οργάνωση του λαού στους τόπους δουλειάς, στα σωματεία και στις λαϊκές επιτροπές, τονίζοντας ότι στο ενδεχόμενο της άναρχης πτώχευσης, «πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την μέγιστη λαϊκή αυτενέργεια, ώστε ο λαός να εξασφαλίσει φάρμακα και τρόφιμα» προσθέτοντας ότι «δεν κινδυνολογούμε, ούτε θέλουμε τέτοιες εξελίξεις, αλλά αυτή η εξέλιξη είναι υπαρκτή και πιθανή».
Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι η εργατική-λαϊκή εξουσία είναι αναγκαία όχι μόνο για να πάρει ο ίδιος ο λαός στα χέρια του την επίλυση των προβλημάτων του, αλλά και διότι στις σημερινές συνθήκες καταστρέφεται και η παραγωγική βάση της χώρας, γεγονός που αποδυναμώνει τον λαό, ενώ αν η καταστροφή είναι ολοσχερής, καθώς καταστρέφονται και παραγωγικές μονάδες σύγχρονης τεχνολογίας, η εργατική - λαϊκή εξουσία «θα είναι υποχρεωμένη να ξεκινήσει από την αρχή, γεγονός που αναπόφευκτα θα οδηγήσει αρχικά σε εξαρτήσεις».
Η κ. Παπαρήγα ανέφερε ότι το ΚΚΕ έχει πλήρες πρόγραμμα με προτάσεις και σχέδιο «από την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ταμείων, ως την εργατική εξουσία», υπογράμμισε ότι η πάλη για την καθημερινότητα ως την εργατική εξουσία αποτελεί ενιαίο προγραμματικό σύνολο και πρόταση μιας πορείας λαϊκών αγώνων, και τόνισε ότι το πρόγραμμα του ΚΚΕ δεν φτιάχνεται «ανά δεκαπενθήμερο», ούτε επηρεάζεται από τα εκλογικά ποσοστά.
Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε ότι αποτελεί «σκόπιμη διαστρέβλωση» των θέσεων του ΚΚΕ, ο ισχυρισμός ότι το κόμμα δεν ενδιαφέρεται για την καθημερινότητα, αλλά μόνο για την λαϊκή εξουσία.
Αναφερόμενη στο πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α το χαρακτήρισε «ξενέρωτο» και πρόσθεσε ότι ακόμα και σε ορισμένα βασικά συνθήματα είναι διαφορετικό από εκείνο που κατατέθηκε ενόψει των προηγούμενων εκλογών.
Η κ. Παπαρήγα είπε ότι πολλοί που ήταν έτοιμοι να ψηφίσουν το ΚΚΕ «σκάλωσαν», όταν το κόμμα είπε ότι θα συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση λαϊκής εξουσίας, αλλά όχι σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, τόνισε ότι «σήμερα το μόνο που μπορούμε να προσφέρουμε είναι στο να ανέβει το λαϊκό-εργατικό κίνημα» και πρόσθεσε «μην μας επιτρέψετε να υποκύψουμε εκεί που πρέπει να κόβουμε με το μαχαίρι διάφορες πολιτικές προτάσεις, μην μας επιτρέψετε να υποκύψουμε σε διάφορα "φιλικά ανοίγματα" προς το κόμμα».
Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε πως δεν φθάνει η «αντιμνημονιακή» ψήφος, αλλά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να καταδικαστούν ως «υπηρέτες της αστικής τάξης στην Ελλάδα και των μονοπωλίων της ΕΕ», τονίζοντας ότι αν δεν καταδικαστούν ως τέτοια κόμματα, η πολιτική τους θα επιστρέψει μέσω άλλων κομμάτων.
Αναφερόμενη στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α είπε ότι αποτελεί την «κοιτίδα γέννησης της νέας σοσιαλδημοκρατίας η οποία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο εδώ και χρόνια έχει περάσει στην υπηρεσία της αστικής τάξης» ενώ τόνισε ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. «δεν είναι κατά της ΕΕ των μονοπωλίων, αλλά είναι μια «σούπερ έξτρα» αντιγερμανική φωνή, ενώ στο ίδιο ζήτημα ο κ. Σαμαράς είναι πιο προσεκτικός».
Η κ. Παπαρήγα είπε ότι η Ελλάδα δεν τηρούσε ούτε τα κριτήρια, ούτε τις προϋποθέσεις συμμετοχής στην ΟΝΕ, αλλά αυτό έγινε με πολιτικά κριτήρια, ενώ «πάλι με πολιτικά κριτήρια σε διώχνουν» και πρόσθεσε ότι η είσοδος της χώρας στην ΟΝΕ έγινε γιατί η ΕΕ ήθελε να διευρυνθεί προκειμένου να αντιμετωπίσει τους αντιπάλους της, τις αναδυόμενες αγορές.
«Το δυνάμωμα της ευρωπαϊκής ενοποίησης, που αποτελεί θέση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα σημάνει πλήρη εκχώρηση της κατάρτισης του προϋπολογισμού, της φορολογικής πολιτικής, της κοινωνικοασφαλιστικής πολιτικής και της εξωτερικής πολιτικής στην Κομισιόν» είπε η κ. Παπαρήγα διευκρινίζοντας ότι και ως τώρα υπήρχαν κατευθύνσεις της ΕΕ που ακολουθούσε η Ελλάδα, έχοντας ωστόσο και κάποια περιθώρια άσκησης πολιτικής, τα οποία με την ισχυροποίηση της ευρωπαϊκής ενοποίησης θα εκλείψουν εντελώς.
Τονίζοντας ότι κανένας κομμουνιστής δεν είναι αντιευρωπαίος «δεν ζούμε στην Αφρική», η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ προέβη στον σαφή διαχωρισμό μεταξύ Ευρώπης και ΕΕ, επισημαίνοντας ότι «η ΕΕ είναι ένωση καπιταλιστικών κρατών» και υπενθυμίζοντας ότι «στις αρχικές συζητήσεις για την ΕΟΚ είχε επιδείξει ενδιαφέρον και η ΕΣΣΔ, εφόσον διακηρυσσόταν ότι επρόκειτο περί "οικονομικής συνεργασίας" και εφόσον η Ευρώπη είναι μία, αλλά αποκλείστηκε».
Η κ. Παπαρήγα στην ομιλία της κάλεσε σε «ισχυρό ΚΚΕ και η "Χρυσή Αυγή" απέξω» και τόνισε ότι «ας μην πει κανείς "ξέρω τι κάνω" γιατί και όσοι ψήφισαν "Χρυσή Αυγή", "ήξεραν" » και επισήμανε ότι το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει από πολύ νωρίς τον λαό για το τι σήμαινε η απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης να εξισώσει την χιτλερική Γερμανία με την ΕΣΣΔ που έδωσε 25.000.000 νεκρούς στον αντιφασιστικό πόλεμο.
Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι η ελληνική και γιουγκοσλαβική αντιφασιστική Αντίσταση όπου πρωταγωνιστούσαν το ΚΚΕ και το ΚΚΓ, μαζί με την αντίσταση της ΕΣΣΔ κατάφεραν συντριπτικά πλήγματα στον φασισμό και υπογράμμισε ότι «όσο υπάρχει καπιταλισμός και ιμπεριαλισμός θα γεννιούνται ναζιστικά μορφώματα και με κυβερνήσεις συνεργασίας ενώ ο πόλεμος θα είναι πανταχού παρών».
Η κ. Παπαρήγα είπε ότι μόνο το ισχυρό εργατικό κίνημα και το ΚΚΕ μπορούν να βάλουν στο περιθώριο τον φασισμό, τον ρατσισμό και τον αντικομμουνισμό.
Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι το ΚΚΕ «δεν πρόκειται να συνδράμει στο δυνάμωμα της σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα» και παρότρυνε σε ισχυροποίηση του ΚΚΕ «γιατί χωρίς δυνατό ΚΚΕ δεν μπαίνει ούτε φρένο στα βάσανα του λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: