Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Τα «γύρισε» ο Ερντογάν για την Ελλάδα



Τα «γύρισε» ο Ερντογάν για την Ελλάδα
Στροφή έκανε ο τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, σχετικά με το θέμα της Ελλάδας, και ύστερα από τις δηλώσεις του περί ελεημοσύνης, λέγοντας «είμαστε και θα είμαστε αλληλέγγυοι προς την Ελλάδα».

Ο τούρκος πρωθυπουργός, μιλώντας στο συνέδριο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, αναφέρθηκε στην αφορμή της δήλωσης που έκανε ο ίδιος πριν δύο ημέρες. 

«Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, είχε πει πως η οικονομία της Ελλάδας είναι σε καλύτερη κατάσταση από αυτήν της Τουρκίας», δήλωσε ο κ.  Ερντογάν και επισήμανε: «Πριν από ένα χρόνο, κατά την προεκλογική περίοδο στην Τουρκία, ο Κιλιτσντάρογλου είχε πει "εμείς θα σώσουμε και την οικονομία της Ελλάδας", με αποτέλεσμα μια ελληνική εφημερίδα να γράψει "κράτα Γιώργο έρχεται ο Κιλιτσντάρογλου". Φαίνεται ο Κιλιτσντάρογλου έσωσε την Ελλάδα κι εμείς δεν το πήραμε χαμπάρι».
 
Ο κ. Ερντογάν χαρακτήρισε «αδικία» τη δήλωση Κιλιτσντάρογλου, καθώς όπως ανέφερε «οικονομολόγοι ακόμη και από τις πιο απόμακρες χώρες εκτιμούν την Τουρκία.
 
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η ΕΕ χρηματοδότησε την Ελλάδα με 100 δισ. ευρώ για να ορθοποδήσει» και συνέχισε: «Αλλά δεν μπορεί. Τώρα προσφεύγει εκ νέου σε εκλογές. Εμείς γνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η γειτονική μας Ελλάδα και δεν είμαστε αδιάφοροι προς τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύει. Ο πολιτισμός μας ορίζει ότι δεν μπορούμε να κοιμόμαστε χορτάτοι όταν πεινά ο γείτονας»..moneypost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: