Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Η κυβέρνηση δεν θα χαρίσει σε κανέναν το ρόλο του «αυτόκλητου σωτήρα», διεμήνυσε ο πρωθυπουργός

Μία ακόμα παρέμβαση


Ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη
Ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Η κυβέρνηση αυτή, όπως και κάθε κυβέρνηση, είναι αποφασισμένη να μην χαρίσει σε κανέναν το ρόλο του «αυτόκλητου σωτήρα» ή του τιμητή της νομιμότητας, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος.

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη σύσκεψη.

Σημείωσε ότι η προστασία των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, η εγγύηση του θεμελιώδους αγαθού της ασφάλειας, είναι δουλειά του κράτους και όχι της οποιασδήποτε ομάδας, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να δώσουμε επιχειρήματα σε αυτούς που επιδιώκουν να εμφανίσουν τις Αρχές αδύναμες να προστατεύουν τον πολίτη.

Απευθυνόμενος στον υπουργό, Λευτέρη Οικονόμου, ζήτησε την εντατικοποίηση της αστυνόμευσης, τόσο για τη διασφάλιση του ομαλού κλίματος κατά την προεκλογική περίοδο όσο και για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Ο κ. Οικονόμου, αφού ενημέρωσε τον κ. Πικραμμένο για τα θέματα του υπουργείου και τις δυσκολίες που παρουσιάζονται, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα, τον διαβεβαίωσε ότι το προσωπικό και των τριών Σωμάτων Ασφαλείας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, εργάζεται με αυταπάρνηση και με υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Σημειώνεται ότι λίγο μετά το περαστικό στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1, ο κ. Πικραμμένος είχε επικοινωνήσει με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ μιλώντας με τον γραμματέα της Χρυσής Αυγής τού ζήτησε να τηρηθεί αυστηρά η νομιμότητα κατά την προεκλογική περίοδο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: