Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Eλεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 24χρονος για το φονικό στην Παιανία

ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ



Eλεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 24χρονος για το φονικό στην Παιανία (Bίντεο)
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε σήμερα το μεσημέρι, ο 24χρονος που σκότωσε τον ληστή που μπηκε σπίτι του την Πέμπτη στην Παιανία.

Οι όροι που του επιβλήθηκαν είναι να εμφανίζεται κάθε 15 ημέρες στο ΑΤ της περιοχής του και η αποφαση του εισαγγελέα στηρίχθηκε στο σκεπτικό ότι ο πρότερος έντιμος βίος του δείχνει ότι δεν είναι απειλή για την κοινωνία.

Νωρίτερα ο εισαγγελέας του άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση εν βρασμώ ψυχής στον 24χρονο φοιτητή.
Στο πλευρό του στα δικαστήρια, εκτός από την οικογένειά του, βρίσκονται φίλοι αλλά και περίπου 150 κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι μόλις ο νεαρός δράστης έφτασε στο γραφείο του Εισαγγελέα, άρχισαν να χειροκροτούν, ζητώντας την αθώωσή του.

Άλλωστε, οι κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν από την πρώτη στιγμή, τη συμπαράστασή τους στον νεαρό, τονίζοντας πως νιώθουν εγκαταλελειμμένοι στα χέρια των ληστών που δρουν στην περιοχή.


Όπως λένε οι ίδιοι, ο 25χρονος είναι φοιτητής της Κτηνιατρικής που εργάζεται στο εστιατόριο του πατέρα του στην πλατεία της περιοχής. Ο ίδιος, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του, είναι συγκλονισμένος και δεν μπορεί να πιστέψει πως αφαίρεσε μια ανθρώπινη ζωή.

«Ξύπνησε από τον συναγερμό και αντίκρισε τον έναν από τους δράστες που φορούσαν κουκούλες να απειλεί τη μητέρα του, έχοντας βάλει ένα μαχαίρι στον λαιμό της και τον συνεργό του να κρατάει έναν λοστό», τόνισε ο δικηγόρος του και πρόσθεσε ότι ο φοιτητής δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον διαρρήκτη, αλλά να τον κυνηγήσει και να τον ακινητοποιήσει, όμως το όπλο εκπυρσοκρότησε.


Το τραγικό περιστατικό έχει βρεθεί από χθες στην προεκλογική αντιπαραράθεση των κομμάτων με τους πολίτες να βρίσκονται στα... κάγκελα από τα καθημερινά πλέον περιστατικά βίας που καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: