Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Παιανία και Κασιδιάρης «βούτυρο στο ψωμί» του Καρατζαφέρη



Παιανία και Κασιδιάρης «βούτυρο στο ψωμί» του Καρατζαφέρη
Μέσα σε λιγότερο από μιάμιση ώρα, αρχίζοντας από τις 11.30 το πρωί, στα κινητά τηλέφωνα των πολιτικών συντακτών έφτασαν χθες τέσσερα γραπτά μηνύματα από τον ΛΑ.Ο.Σ. σχετικά με δηλώσεις και ανακοινώσεις που αφορούσαν στα περιστατικά της Παιανίας και του Κασιδιάρη. 

Αυτό και μόνο περιγράφει με ανάγλυφο τρόπο την αγωνία του Γ. Καρατζαφέρη να κεφαλαιοποιήσει εκλογικά τόσο το θέμα της αυτοδικίας του νεαρού 23χρονου χθες το πρωί στην Παιανία, όσο και τον τραμπουκισμό του 32χρονου βουλευτή της Χρυσής Αυγής σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη αλλά και της Σοφίας Δούρου. Και τα δύο περιστατικά άλλωστε, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. θεωρεί ότι μπορεί να αποτελέσουν βαρόμετρο για την, οριακή έστω, είσοδο του κόμματός του στην Βουλή. 

Ο Γ. Καρατζαφέρης εκτιμά ότιι και τα δύο περιστατικά θα λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά για το κόμμα του. Ο ίδιος μάλιστα, μόλις πριν λίγους μήνες, είχε ζητήσει από κοινοβουλευτικού βήματος την τροποποίηση του νόμου για την οπλοφορία και την οπλοχρησία, προτρέποντας ουσιαστικά την Πολιτεία να νομοθετήσει υπέρ της αυτοδικίας. 
Χθες πάντως, επέλεξε μια περισσότερο... ισορροπημένη δήλωση, αναφερόμενος στο περιστατικό της Παιανίας. «Σαφώς, δεν πρέπει να περάσει η αυτοδικία.

Όμως, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μπορεί να λεηλατεί, να βιάζει, να μπουκάρει σε σπίτια ο οποιοσδήποτε λαθρομετανάστης με την ησυχία του και την άνεσή του» σημείωσε μεταξύ άλλων τοποθετούμενος ουσιαστικά «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ». 

Καλού κακού βέβαια, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος, διακηρύχθηκε ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. βρίσκεται στο πλευρό του νεαρού που αντιστάθηκε στους ληςτές που εισέβαλλαν στο σπίτι του. 

Αλλά και το θέμα Κασιδιάρη επιδιώκεται να κεφαλαιοποιηθεί από τον κ. Καρατζαφέρη που προσβλέπει στην επιστροφή των χαμένων ψήφων- διαρροών προς την Χρυσή Αυγή, στις ...πολιτικές πατρογονικές εστίες. Ο ίδιος προχώρησε σε –όψιμη (;)- αυτοκριτική, υποννοώντας ότι συστρατεύτηκε στην πολιτική πεπατημένη και με δήλωσή του τόνισε ότι «ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό που με πράξεις και αβαρίες, με ενέργειες και με λάθη του πολιτικού κόσμου, επιτρέψαμε σε αυτό το μόρφωμα να πάρει δύναμη. Ήρθε η ώρα να φύγουν από την πολιτική ζωή. Ο φασισμός δεν έχει πέραση στην Ελλάδα». 

Ενισχυτικά μάλιστα, επιστρατεύτηκε και ο επικεφαλής του ψηφοελτίου Επικρατείας του κόμματος, Κ. Πλεύρης ο οποίος υπογράμμισε ότι «είμεθα αποφασισμένοι να μη επιτρέψουμε τον ευτελισμό, την δυσφήμηση και τον διασυρμό των Ελλήνων Εθνικιστών και Πατριωτών, από τους αλλητοειδείς τραμπούκους. Καλούμε τους αγνούς Έλληνας, που παρεσύρθηκαν και εψήφισαν “Χρυσή Αυγή” να την εγκαταλείψουν και να επιστρέψουν στο ιδεολογικό τους σπίτι, που είναι ο ΛΑ.Ο.Σ».


Πάνος Ρασσιάς
 http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: