Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Ρευστότητα 750 εκατ. ευρώ στην αγορά μετά τη συμφωνία με την ΕΤΕπ

Στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων


Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα απορροφήσουν από το συνολικό πακέτο περίπου 440 εκατομμύρια ευρώ
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα απορροφήσουν από το συνολικό πακέτο περίπου 440 εκατομμύρια ευρώ   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Στην άμεση εκταμίευση κονδυλίων μέχρι 750 εκατ. ευρώ προχωρά η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), μετά την υπογραφή σχετικής συμφωνίας του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τον πρόεδρο της ΕΤΕΠ Βέρνερ Χόγιερ την Πέμπτη.

Πρόκειται για την υπογραφή πρωτοκόλλου συμφωνίας εγγυήσεων, με το οποίο απεγκλωβίζονται οι εκταμιεύσεις δανείων, ενώ παράλληλα δημιουργούνται και νέες χρηματοδοτήσεις, υπό την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

Με τη συμφωνία αυτή μπορούν να προχωρήσουν οι εκταμιεύσεις δανείων συνολικού ύψους 750 εκα. ευρώ, σε τομείς όπως η ενέργεια, η παιδεία, οι μεταφορές και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ειδικότερα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα απορροφήσουν από το συνολικό πακέτο περίπου 440 εκατομμύρια ευρώ, προσφέροντας έτσι μία σημαντική «ένεση» ρευστότητας στην αγορά.

«Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που φέρνει πραγματικό χρήμα στην οικονομία, σε μια εποχή που η έλλειψη ρευστότητας έχει προκαλέσει προβλήματα ασφυξίας στην αγορά. Και η συμφωνία αυτή σηματοδοτεί αυτή ακριβώς τη βούλησή μας», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας.

Με τη συμφωνία «σηματοδοτούμε στον ελληνικό και τον ευρωπαϊκό λαό ότι θα μείνουμε εδώ και θα αυξήσουμε τις δραστηριότητες της ΕΤΕπ, με αυτό το πακέτο ρευστότητας, το οποίο δίνει ώθηση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», είπε ο κ. Χόγιερ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΤΕπ, ο οποίος νωρίτερα είχε μεταβεί στην Τράπεζα της Ελλάδος, χαρακτήρισε πολύ σημαντική την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, διότι βοηθά την πραγματική οικονομία. 
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: