Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΕ ΚΑΛΟ ΚΛΙΜΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ - ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ


Ικανοποίηση στην κυβέρνηση από τη θετική στάση του γάλλου υπουργού Οικονομικών


Ικανοποίηση στην κυβέρνηση από τη θετική στάση του γάλλου υπουργού Οικονομικών
Ιδιαίτερα καλό κλίμα επικράτησε στη συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαράκαι του γάλλου υπουργού Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, στο Μέγαρο Μαξίμου, νωρίτερα σήμερα. Εξίσου θετικές ήταν οι εντυπώσεις που αποκομίστηκαν και από τη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών ανάμεσα στον Γιάννη Στουρνάρα και τον γάλλο ομόλογό του.«Συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα», τόνισε ο κ. Στουρνάρας, έπειτα από τη λήξη της συνάντησης.

Από τη δική του μεριά, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας,παρατήρησε και αυτός ότι οι συνομιλίες ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητικές. «Οι Γάλλοι είναι πάντα φίλοι μας», ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, επιβεβαίωσε και αυτός ότι η συζήτηση ήταν ανοικτή και εκτενής, ενώ προσέθεσε πωςενημέρωσε ο γάλλος υπουργός πληροφορήθηκε και για αλλαγές που εξετάζονται στη θεματική της φορολογίας.

Αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του γάλλου πολιτικού με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, ενώ στη συνέχεια ο κ. Μοσκοβισί θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στο υπουργείο Οικονομικών βρίσκονται αυτήν την ώρα οκαι ο γάλλος ομόλογός του, Πιερ Μοσκοβισί.

Η συναντήσεις πραγματοποιούνται μία ημέρα πριν από την αυριανή άτυπη Σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ΟΝΕ στη Λευκωσία, στην οποία αναμένεται να εκπεμφθεί καιμήνυμα στήριξης προς της Ελλάδα.
Αργότερα, στις 17:45 ο κ. Μοσκοβισί θα συναντήσει στη Βουλή, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στις 5 το απόγευμα ο γάλλος υπουργός Οικονομικών θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στη γαλλική πρεσβεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: