Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Πρωτοβουλία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων για την κάλυψη των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία

Κατέθεσε πρόταση στους φαρμακοποιούς


  (Φωτογραφία:  ICON )

Αθήνα
Πρωτοβουλία για το πρόβλημα των φαρμάκων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, ανέλαβε η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, αποφάσισε να καλύψει η ίδια το κόστος των φαρμάκων που δεν έχει πληρωθεί από τον ΕΟΠΥΥ στα φαρμακεία των Χανίων για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο, προκειμένου να ξεκινήσει εκ νέου η παροχή φαρμάκων.

Ως εκ τούτου, όλοι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα μπορούν να προμηθεύονται κανονικά τα φάρμακά τους από τα φαρμακεία του νομού.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών των Χανίων την κρίσιμη αυτή περίοδο των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Έναντι της πληρωμής αυτής, τα φαρμακεία θα εκχωρήσουν στην τράπεζα τις συγκεκριμένες απαιτήσεις τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Σημειώνεται ότι το προϊόν της χρηματοδότησης θα κατευθύνεται απευθείας στους προμηθευτές των φαρμακείων.

Την πρόταση κατέθεσε ο πρόεδρος της τράπεζας Μιχάλης Μαρακάκης, σε συνάντηση που είχε την Τετάρτη με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων, ενώ αναμένεται η αποδοχή των φαρμακοποιών προκειμένου αυτή να υλοποιηθεί.

«Στην Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων πήραμε την απόφαση να παρέμβουμε σε αυτό το κρίσιμο για τη δημόσια υγεία θέμα, γιατί θεωρούμε ότι είναι καθήκον μας ως ενεργού εταίρου της κρητικής κοινωνίας. Ως συνεταιριστική τράπεζα είμαστε κομμάτι της κοινωνίας και όχι ένας απρόσωπος οργανισμός, παρατηρητής των γεγονότων. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή ο ρόλος μας είναι να είμαστε κοντά στους πολίτες και να δίνουμε λύσεις στις πραγματικές τους ανάγκες», δήλωσε ο κ. Μαρακάκης.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: