Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί

Σε αναζήτηση ευρωπαϊκής στήριξης


Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί   (Φωτογραφία:  Reuters )

Αθήνα
Με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί συναντάται στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Η συνάντηση πραγματοποιείται πριν από το άτυπο Eurogroup της Παρασκευής στην Λευκωσία, το οποίο αναμένεται να εκπέμψει ένα μήνυμα στήριξης προς της Ελλάδα. Για τις 3 μμ είναι προγραμματισμένο το ραντεβού του κ. Μοσκοβισί με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί θα κάνει δηλώσεις μετά το πέρας των επαφών του και αναμένεται να επαναλάβει τη θέση που έχουν διατυπώσει όλοι οι ευρωπαίοι θεσμικοί αξιωματούχοι, δηλαδή ότι εάν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, η Ευρώπη θα την στηρίξει.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Καθημερινή, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών στέλνει μήνυμα ότι η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ και πως θα βρεθεί λύση και για το ζήτημα του χρέους.

«Για μας δεν υπάρχει θέμα ότι η Ελλάδα ανήκει εξ ολοκλήρου στη νομισματική ένωση και ότι δεσμευόμαστε να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουμε ότι θα διατηρήσει τη θέση της ανάμεσά μας» τόνισε ο Πιέρ Μοσκοβισί.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: