Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΑΥΡΙΟ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ


«Κόκκινο πανί» για την ΔΗΜΑΡ ο Γιάννης Βρούτσης


http://newpost.gr/post/161094/kokkino-pani-gia-tin-dimar-o-giannis-vroytsis/ 
Για την Τρίτη ορίστηκε η νέα συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη, παρά το γεγονός πως μέχρι αυτήν την ώρα αρκετά κρίσιμα σημεία της διαπραγμάτευσης με την τρόικα παραμένουν ανοικτά.

Από το Μέγαρο Μαξίμου, επιδιώκουν να έχει κλειδώσει το μεγαλύτερο μέρος του πακέτου μέχρι την Σύνοδο Κορυφής της 18ης Νοεμβρίου ώστε ο πρωθυπουργός να μεταβεί στις 17 Νοεμβρίου στο Βουκουρέστι και την επόμενη ημέρα στις Βρυξέλλες με την συμφωνία των πολιτικών αρχηγών στις «βαλίτσες» του.

Την ώρα που η τρόικα έχει (αυτή την ώρα) νέα συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα σε μια προσπάθεια να γεφυρωθεί το «χάσμα» που προέκυψε το βράδυ της Κυριακής στις απαιτήσεις των εκπροσώπων των δανειστών για τα εργασιακά και τις απολύσεις στο Δημόσιο, στην κυβέρνηση επικρατεί ιδιαίτερη ανησυχία σχετικά με την στάση που θα κρατήσουν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι στις προωθούμενες αλλαγές της... τελευταίας στιγμής.

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην Δημοκρατική Αριστερά σημειώνονται έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις σχετικά με τις θέσεις του κόμματος που καλείται να παρουσιάσει αύριο ο κ. Φώτης Κουβέλης

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ αναμένεται να ζητήσει αύριο από τον πρωθυπουργό να δώσει λύση στο αδιέξοδο που έχει προκύψει στις επαφές με την τρόικα, σε πολιτικό επίπεδο, κατά τη διάρκεια της Συνόδο Κορυφής την Πέμπτη.

Η ΔΗΜΑΡ παρουσιάζεται αποφασισμένη να μην κάνει πίσω στις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει για τα εργασιακά και τις οριζόντιες περικοπές ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στελέχη του κόμματος βρίσκονται στα «κάγκελα» για τους χειρισμούς του κ. Γιάννη Βρούτση.
Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, ο υπουργός Εργασίας αντί να προστατέψει τα θεσπισμένα με νόμο εργασιακά δικαιώματα, έριξε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης όλα τα ενδεχόμενα με αποτέλεσμα η τρόικα να ζητήσει «τον πατέρα και την μάνα τους», όπως είπε εξάλλου υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου.

«Είναι αφελής που ανοίγει εργασιακά θέματα. Έχουν κλείσει από την εποχή του Παπαδήμου», φέρεται να λέει χαρακτηριστικά στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς.http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: