Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΠΥΡΕΤΩΔΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


Τρέχουν να προλάβουν τις 184 offshore που... φύτρωσαν στο Κρανίδι


http://newpost.gr/post/161093/trexoyn-na-prolavoyn-tis-184-offshore-poy-fytrosan-sto-kranidi/ 
Οι ελεγκτικές υπηρεσίες δίνουν μάχη με το χρόνο ώστε να μην παραγραφούν αξιόποινες πράξεις στις υποθέσεις με τις 184 offshore που εμφανίζονται να έχουν έδρα τη Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου.


Τον περασμένο Ιούνιο η Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου απέστειλε έγγραφο στο υπουργείο Οικονομικών με το οποίο δηλώνει ότι αδυνατεί να ελέγξει τις 184 offshore. Όπως αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, στο στάδιο της δημοσίευσης βρίσκεται πλέον υπουργική απόφαση που αναθέτει στο Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Αθηνών, τη διενέργεια τακτικού φορολογικού ελέγχου και λοιπών φορολογιών όλων των ανέλεγκτων χρήσεων 161 offshore εταιρειών, οι υποθέσεις των οποίων παραγράφονται μέχρι 31.12.2012 και είναι ελεγκτικής αρμοδιότητας της Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου.

Η έγγραφη απάντηση του υφυπουργού για τις offshore στο Κρανίδι, διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης ζητώντας να ενημερωθεί για την πορεία των ελέγχων και για την αποτροπή της παραγραφής.http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: