Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Τι είπε ο Στουρνάρας στους πρατηριούχους

Tις διαδικασίες ώστε να θωρακιστεί το σύστημα διακίνησης καυσίμων απέναντι σε όλες τις στρεβλώσεις και πρακτικές νοθείας, καταδολίευσης και φοροδιαφυγής, θα δρομολογήσει το υπουργείο  Οικονομικών σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, αυτό επισήμανε στους εκπροσώπους των πρατηριούχων υγρών καυσίμων ο Γιάννης Στουρνάρας, κατά τη συνάντηση που είχε μαζί τους σήμερα το μεσημέρι, όπου και του εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, ζητώντας παράλληλα τη λήψη μέτρων για το λαθρεμπόριο.

Ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε, επίσης, στα μέτρα που θα ληφθούν άμεσα για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων και τα οποία έχουν ως αφετηρία το νόμο 4072/2012, οι διατάξεις του οποίου θα ενεργοποιηθούν πλήρως με τα σχέδια υπουργικών αποφάσεων που αναμένονται μέχρι 30 Νοεμβρίου.

Μεταξύ των διατάξεων αυτών συμπεριλαμβάνεται η εγκατάσταση συστήματος εισροών εκροών στις φορολογικές αποθήκες, σύστημα GPS στα βυτιοφόρα και στα πλωτά μέσα και η ιχνηθέτηση υγρών καυσίμων με ραδιοϊσότοπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: