Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ ΓΙΑ ΔΥΟΜΙΣH ΩΡΕΣ


Γκρίνια και αμφισβήτηση Βενιζέλου με σενάρια για έκτακτο Συνέδριο


http://newpost.gr/post/161119/gkrinia-kai-amfisvitisi-venizeloy-me-senaria-gia-ektakto-synedrio-/ 
Οι περισσότεροι παραδέχονται στο ΠΑΣΟΚ ότι η σημερινή κατάσταση δεν πάει άλλο. Μπορεί ο κ. Βενιζέλος να έχει την καλύτερη πρόθεση, αυτό όμως δεν αρκεί λένε όσοι γνωρίζουν καλά τις συζητήσεις που γίνονται στο παρασκήνιο και γι αυτό προετοιμάζονται για... συγκρούσεις.

Ορισμένοι που- υποτίθεται- απηχούν απόψεις πολλών μέσα στο ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι «μετά τις 18 που είναι η σύνοδος κορυφής για να μην μας πούνε ότι τορπιλίζουμε τη χώρα, θα έχουμε εξελίξεις στο εσωτερικό μας, αφού βλέπουμε ότι το πολιτικό κεφάλαιο του κ. Βενιζέλου εξαντλήθηκε».

Στελέχη απ όλη την περιφέρεια που συγκεντρώθηκαν στην εκδήλωση της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» βρίσκονται σε διάφορες συζητήσεις με κορυφαίους κυρίως με τον Κώστα Σκανδαλίδη τον οποίο θεωρούν ως εκείνο που θα μπορούσε να επαναφέρει την ομαλότητα και την ενότητα στο ΠΑΣΟΚ, μέχρι να αποκατασταθούν από την αρχή οι λεπτές ισορροπίες. 

Σημειώνεται ότι η «Αριστερή Πρωτοβουλία» με εντολή του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, τήρησε στάση «κυανόκρανου» στις εσωκομματικές εκλογές, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην εκλογή Βενιζέλου έναντι του Χρήστου Παπουτσή. 

Οι ψίθυροι, έχουν φτάσει και στα αυτιά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και των συνεργατών του. Για το λόγο αυτό, σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Ευ. Βενιζέλου με τον Κώστα Σκανδαλίδη. Η συνάντηση διήρκεσε δυόμισι ώρες και σύμφωνα με πληροφορίες έγινε σε καλό κλίμα, παρά το γεγονός ότι δεν διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων. 

Ωστόσο ο κ. Βενιζέλος- λέγεται ότι- έθεσε και το θέμα όσων των αμφισβητούν στο παρασκήνιο, επαναλαμβάνοντας ότι ο ίδιος κάνει το χρέος του απέναντι στην παράταξη και το κόμμα. Στις συζητήσεις που γίνονται στις παρυφές της Ιπποκράτους, ορισμένοι μιλάνε για την τοποθέτηση ενός στελέχους που θα ασκήσει χρέη μεταβατικού προέδρου μέχρι το ΠΑΣΟΚ να οδηγηθεί σε έκτακτο συνέδριο. 

Υπάρχουν όμως και οι αντιρρήσεις πάνω σε αυτό το σχεδιασμό αφού άλλα στελέχη προερχόμενα από διαφορετικές αφετηρίες πιστεύουν ότι η κατεύθυνση του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να είναι αριστερή και ως εκ τούτου πρέπει να διαμορφωθούν οι νέες συνθήκες για να βρεθεί το κατάλληλο πρόσωπο. Όλα αυτά φυσικά προϋποθέτουν χρόνο. Και το ΠΑΣΟΚ δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου. 

Τα μέτρα έρχονται στη βουλή προς ψήφιση και μέχρι τότε θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει με ποιον θα πάει και ποιον θα αφήσει. Θωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα βρεθούν ορισμένοι βουλευτές που θα καταψηφίσουν τα μέτρα. Για αυτό και ο κ. Βενιζέλος θέλοντας να προλάβει τυχόν αντιδράσεις από τηνΚ.Ο. επισπεύδει τις διαδικασίες και συγκαλεί εκ νέου την Κοινοβουλευτική Ομάδα για να αποφασίσει αν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας ή όχι στην ψήφιση των μέτρων. 

Μέχρι τότε το παρασκήνιο είναι καθημερινό αφού σε όλα τα πολιτικά γραφεία στελεχών και βουλευτών παρατηρείται έντονη κινητικότητα. Παρασκευή απόγευμα για παράδειγμα στο γραφείο του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη γινόταν «πανικός» από τηλέφωνα στελεχών της περιφέρειας, Γραμματέων και μελών Ν.Ε , Τοπικών Οργανώσεων, πρώην και νυν βουλευτών. 

Το ερώτημα ήταν σχεδόν ένα: τι κάνουμε που πάμε… Η απάντηση του Μ. Καρχιμάκη ήταν σε όλους ίδια: μην βιάζεστε…

Θε.Δα
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: