Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Στον αέρα η διαθεσιμότητα 3.000 δημοτικών αστυνομικών



Σε αδιέξοδο η διαθεσιμότητα 3.000 δημοτικών αστυνομικών, καθώς κανείς δεν αναλαμβάνει την κάλυψη του κόστους μισθοδοσίας τους. Μπαλάκι ευθυνών μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων
Στον αέρα βρίσκεται η διαθεσιμότητα των περίπου 3.000 δημοτικών αστυνομικών που, σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο, τίθεται σε αυτό το καθεστώς στις 23 Σεπτεμβρίου. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, κανείς μέχρι τώρα δεν αναλαμβάνει την κάλυψη του κόστους της μισθοδοσίας τους που φτάνει τα 45 με 50 εκατ. ευρώ ετησίως.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες:
* Οι δήμοι οι οποίοι θα επιβαρύνονται μέχρι 23 Σεπτεμβρίου με τη μισθοδοσία των δημοτικών αστυνομικών, μέσω της ΚΕΔΕ έχουν διαμηνύσει ότι δεν προτίθενται να συναινέσουν στη μεταφορά των κονδυλίων της μισθοδοσίας των δημοτικών αστυνομικών στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, καθώς αφενός με την αποχώρηση τους μειώνονται τα έσοδα των δήμων από την ελεγχόμενη στάθμευση, τα τραπεζοκαθίσματα κλπ και αφετέρου η μισθοδοσία αυτή δεν καλύπτονταν εξ ολοκλήρου από τους ΚΑΠ (Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους) αλλά μέρος τους και από τα ανταποδοτικά (δημοτικά τέλη κλπ).
* Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης έχει διαμηνύσει ότι δεν υπάρχουν κονδύλια στον προϋπολογισμό του υπουργείου του προκειμένου να καλύψουν τη μισθοδοσία των δημοτικών αστυνομικών, ρίχνοντας το «μπαλάκι» στους δήμους, ώστε να μεταφέρουν τις σχετικές πιστώσεις.
Τη λύση καλείται να δώσει το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης, Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, και, βεβαίως, τους δήμους. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι μέχρι τώρα προσπάθειες έχουν πέσει στο κενό, καθώς καμία από τις δύο πλευρές δεν βάζει νερό στο κρασί της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: