Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Οι «συμπάθειες» δεν κρύβονται...




Κατάμεστη ήταν η μεγάλη αυτή την φορά αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» με την ονομασία «Αντιγόνη», χθες λίγο πριν από την άφιξη των διαδοχικών προέδρων του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη, Γιώργου Παπανδρέου και Ευάγγελου Βενιζέλου.

Το ίδιο και οι χώροι έξω από...
αυτήν, που υποδέχονταν κατά δεκάδες μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ που πήγαν να ακούσουν τις ομιλίες τους.

Οι «συμπάθειες» πάντως, δεν κρύφτηκαν. Παρατεταμένο, πλην χλιαρό ήταν το χειροκρότημα στον Κώστα Σημίτη όταν μπήκε στην αίθουσα, πολύ συχνότερο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Αποθεωτικό ήταν το καλωσόρισμα του Γιώργου Παπανδρέου, με τους παρευρισκόμενους να χειροκροτούν αδιαλείπτως και να φωνάζουν ρυθμικά το επίθετό του.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που διεκόπη και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, καταχειροκροτούμενος ακόμα και για πράγματα για τα οποία έχει λοιδωρηθεί στο παρελθόν, όπως η πρότασή του για το δημοψήφισμα, ή η παρεξηγημένη φράση του «λεφτά υπάρχουν». Όσο για το πέρας της ομιλίας του, βρήκε τους παρευρισκόμενους όρθιους να χειροκροτούν παρατεταμένα, θυμίζοντας άλλες εποχές, ξεχασμένες πια για το ΠΑΣΟΚ.
Θερμή ήταν η υποδοχή και του Ευάγγελου Βενιζέλου, με το πέρας της ομιλίας του όμως να βρίσκει πιο …κουρασμένο το κοινό.

Κατά την είσοδο των τριών πάντως στην αίθουσα πάντως, ακούστηκε για άλλη μια φορά το γνωστό σύνθημα «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό». Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Σαν να μην άλλαξε το εκλογικό ποσοστό…


matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: