Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

«Συγγνώμη για όσο μου αναλογεί» Μίνι «διάγγελμα» Τσοχατζόπουλου στην αυλαία της αποδεικτικής διαδικασίας


Μίνι «διάγγελμα» Τσοχατζόπουλου στην αυλαία της αποδεικτικής διαδικασίας
O πρώην υπουργός αναμένει πλέον την ετυμηγορία του δικαστηρίου   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Τη λήξη της αποδεικτικής διαδικασίας για τη μεγάλη υπόθεση πολιτικής διαφθοράς, με πρωταγωνιστή τον Άκη Τσοχατζόπουλο, κήρυξε ο πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο πρώην υπουργός, απευθυνόμενος και στον «κόσμο του ΠΑΣΟΚ με τον οποίο πορευτήκαμε τόσα χρόνια», ζήτησε συγγνώμη για το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί, για όσα βιώνει τώρα η χώρα με την «οικονομική χρεωκοπία».

Όπως είπε, «αισθάνομαι μεγάλη ευθύνη απέναντι σε αυτό τον λαό, τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, με τον οποίο παλέψαμε όλα αυτά τα χρόνια, με διάφορες ηγεσίες Παπανδρέου, Σημίτη και Γ.Παπανδρέου, με τον οποίον το γυαλί ράγισε.

» Οδηγηθήκαμε σε οικονομική χρεοκοπία. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό στην Ελλάδα. Και φορτωθήκαμε εξοντωτικές ποινές από τους δανειστές μας. Ο κόσμος όσο χαμηλά και να πέσει, έχει τη δύναμη να ξανασηκωθεί. Εγώ χρεώνομαι απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους την ευθύνη που μου αναλογεί και τους καλώ να δεχτούν τη συγνώμη μου, γιατί αυτό που πληρώνει σήμερα ο ελληνικός λαός λίγοι μπορούν να πουν ότι είναι μακριά από τις ευθύνες. Ο καθένας προσωπικά έχει την ευθύνη του.»

Ο πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τετάρτη με τις αγορεύσεις των εισαγγελέων επί της ενοχής ή μη των κατηγορουμένων.

Το δικαστήριο απέρριψε αιτήματα που είχαν υποβάλει οι κατηγορούμενοι, μεταξύ αυτών και το αίτημα του πρώην υπουργού για κλήτευση των μελών του ΚΥΣΕΑ, κρίνοντας ότι οι συγκεκριμένες καταθέσεις έχουν καλυφθεί από άλλα αποδεικτικά στοιχεία.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: