Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Τσιπρας: Απονομή Δικαιοσύνης...





... η σημερινή πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.
"Βρισκόμαστε μπροστά σε μία σκανδαλώδη υπόθεση των υποβρυχίων, που ξεκίνησε το 2010 με τον κ. Τσοχατζόπουλο και κορυφώθηκε το 2010, με τον κ. Βενιζέλο..."... 

NΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 

"Την σημερινή πρόταση την αντιλαμβάνομαι ως απονομή Δικαιοσύνης, γιατί κανένα μέλλον δεν μπορούμε να έχουμε αν...
δεν αποκαταστήσουμε τη χαμένη εμπιστοσύνη του πολίτη απέναντι στο πολιτικό σύστημα", ανεφερε, μεταξύ άλλω,ν ο Αλέξης Τσίπρας απ' το βήμα της βουλης.
Και συνέχισε, λέγοντας:
 Με ψυχραιμία, νηφαλιότητα, με σεβασμό στη δικαιοσύνη αλλά και αυστηρότητα έχουμε χρέος να καθαρίσουμε αυτήν την καταχνιά. Ο ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα, αλλά και αύριο, θα κάνει το παν για να αποδοθούν οι ευθύνες και να αποκατασταθεί η πεποίθηση στον πολίτη ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου.

Να σας θυμίσω τον κ. Παπακωνσταντίνου; Τον κ. Τσοχατζόπουλο; Ας βγάλουμε ένα συμπέρασμα και να πάμε στην ουσία του ζητήματος που επιχειρείται να συσκοτιστεί με κραυγές θεωριών συνομωσίας. Βρισκόμαστε μπροστά σε μία σκανδαλώδη υπόθεση των υποβρυχίων, που ξεκίνησε το 2010 με τον κ. Τσοχατζόπουλο και κορυφώθηκε το 2010, με τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Παπακωνσταντίνου.

Στο όνομα της κυβερνητικής σταθερότητας, αποσταθεροποιείται η ίδια η δημοκρατία και αγνοείται ένα πάνδημο αίτημα του ελληνικού λαού να υπάρξει κάθαρση και δικαιοσύνη. Για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, δεν άνοιξε μύτη. Η ληστεία στα ασφαλιστικά ταμεία, η Siemens και η λίστα Λαγκάρντ συγκαλύπτονται.
Δεν ξέρει ο πρωθυπουργός ότι το 2011 δεν έγινε καμία εξεταστική επιτροπή; Δεν κατανοεί ο κ. Σαμαράς ότι εκβιάζοντας την Βουλή να μη γίνει αυτή η εξεταστική, μπαίνει και ο ίδιος στο κάδρο των ευθυνών;

Ο κ. Βενιζέλος, με σπασμωδικές αντιδράσεις, επιδεικνύει μία συμπεριφορά ενοχής. Το ΠΑΣΟΚ τη μέρα που πήγαμε στα Ναυπηγεία, εξέδωσε τρεις ανακοινώσεις. Ακολούθησε η επίθεση στον κ. Αβραμόπουλο, οι απειλητικές διαρροές ότι θα πέσει η κυβέρνηση, η συνομοσιολογική επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ... Δε με αφορά η λάσπη στον ανεμιστήρα προκειμένου να πεταχτεί η μπάλα στην εξέδρα.

Πόσο κοντόθωρο είναι να νομίζετε ότι αν σήμερα καταφέρετε να αποφύγετε τη σύσταση εξεταστικής, θα ξεμπερδέψετε και θα κρύψετε κάτω από το χαλί 4 υποβρύχια; Το πρόβλημα είναι υπαρκτό, βοά και σας υποχρεώνει να δώσετε απαντήσεις. Ποιος θα δώσει λόγο για τα εκατομμύρια ευρώ που σπαταλήθηκαν; Το δημόσιο συμφώνησε να πληρώνει χωρίς να ελέγχει την πρόοδο των έργων. Έγιναν 5 εκταμιεύσεις, ενώ εδώ παίρνατε αποφάσεις λιτότητας..

Δεν υπάρχουν σχόλια: