Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

«Όπως είχαμε δεσμευθεί» Φ.Γεννηματά: Αναδιάρθρωση των ΕΑΣ με την εταιρεία σε λειτουργία


Φ.Γεννηματά: Αναδιάρθρωση των ΕΑΣ με την εταιρεία σε λειτουργία
Η αναπληρωτής υπουργός Aμυνας Φώφη Γεννηματά   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
«Με σκληρή διαπραγμάτευση και επιμονή καταλήξαμε στη σημερινή συμφωνία. Τα ΕΑΣ δεν κλείνουν, δεν μπαίνουν σε εκκαθάριση, δεν προχωρούν σε απολύσεις και εξασφαλίζεται ο εξαγωγικός τους χαρακτήρας. Με τη συμφωνία αυτή καλύπτουμε τις ανάγκες της Εθνικής Άμυνας και την ασφάλεια του εφοδιασμού των Ενόπλων Δυνάμεων» δήλωσε η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά αναφερόμενη στη συμφωνία για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

Πρόσθεσε ότι «όπως είχαμε δεσμευθεί, προχωράμε σε αναδιάρθρωση με την εταιρεία σε λειτουργία, χωρίς να πληρώνει πλέον ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης, ούτε ένα ευρώ. Με προστασία πολλών θέσεων εργασίας και εθελουσία έξοδο για όσους αποχωρήσουν».

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά «είναι στο χέρι μας, το Δεκέμβριο του 2014 η εταιρεία να αποδείξει ότι είναι βιώσιμη και έχει σοβαρές προοπτικές. Αρκεί να μη χάσουμε ούτε μια ημέρα. Θα σταθούμε στο πλάι της διοίκησης και των εργαζόμενων. Θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί» κατέληξε.

Ανακοίνωση των ΕΑΣ

«Η σημερινή συμφωνία του Eurogroup, σαν αποτέλεσμα των σκληρών και δύσκολων διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Τρόικα, ανοίγει τον δρόμο για την εξυγίανση και ανάπτυξη της μοναδικής βιομηχανίας όπλων και πυρομαχικών της χώρας.

»Η πορεία αυτή στηρίζεται στην υπεύθυνη στάση, στην πίστη και αφοσίωση των εργαζομένων, οι οποίοι – σημειωτέον – διατηρούν μέχρι σήμερα την εταιρεία σε πλήρη λειτουργία, παρά το ότι παραμένουν απλήρωτοι για αρκετούς μήνες.

»Η εξυγίανση των ΕΑΣ θα συμβάλει τόσο στην αμυντική θωράκιση, όσο και στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας, μέσω της ενίσχυσης του εξαγωγικού έργου και της πλεονασματικής λειτουργίας της εταιρείας.

»Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι της εταιρείας αναγνωρίζουν την τεράστια προσπάθεια της Ελληνικής Κυβέρνησης σε συνθήκες ιδιαίτερα αντίξοες και δηλώνουν αποφασισμένοι να μετατρέψουν μια βιομηχανία που βαρύνεται με μακροχρόνιες παθογένειες και ελλείμματα του παρελθόντος σε μια σύγχρονη βιώσιμη επιχείρηση που θα συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας προς όφελος του Έλληνα φορολογούμενου».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: