Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

«Οι Εξεταστικέ δεν φτάνουν σε βάθος» ΚΚΕ: Ρηχή η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για τα υποβρύχια αλλά θα την ψηφίσουμε


ΚΚΕ: Ρηχή η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για τα υποβρύχια αλλά θα την ψηφίσουμε
Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει απλώς να πλήξει την κυβέρνηση, είπε η Αλέκα Παπαρήγα, εδώ σε παλαιότερο στιγμιοτυπο   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
«Εξαιρετικά ρηχή πολιτικά» χαρακτήρισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Δήλωσε πάντως ότι το κόμμα της θα την υπερψηφίσει, παρόλο που έχει διαφορετική πολιτική στόχευση.

Η κ. Παπαρήγα έκανε λόγο υπαρκτό και διαχρονικό πρόβλημα στις συμφωνίες για τα ναυπηγεία και τα υποβρύχια. Σημείωσε όμως ότι οι Εξεταστικές Επιτροπές ποτέ δεν έφθασαν σε βάθος για να εντοπιστούν πολιτικές ή ενδεχομένως και ποινικές ευθύνες.

«Η πολιτική στόχευση του ΚΚΕ δεν είναι ίδια με του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θέλει να πλήξει πολιτικά την κυβέρνηση. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει η αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης. Μας ενδιαφέρει να ανατραπεί όχι μόνο η κυβέρνηση, αλλά και ριζικά η συγκεκριμένη αντιλαϊκή πολιτική της» τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα και πρόσθεσε:

«Το ΚΚΕ αξιοποιεί το βήμα της Βουλής, με στόχο να ενισχύεται το εργατικό κίνημα και όχι για να αλλάζουμε τη συνταγή με το κουτάλι».

Και συνέχισε λέγοντας:

«Υπάρχει συγκεκριμένο υπαρκτό διαχρονικό πρόβλημα και γι' αυτό θα ψηφίσουμε υπέρ της σύστασης της Εξεταστικής Επιτροπής για τα υποβρύχια, παρά το ότι η ιστορία απέδειξε ότι δεν είχαν ποτέ ευτυχή κατάληξη. Ούτε πιστεύουμε ότι μπορεί να αναδειχθούν αντικειμενικά και σε βάθος οι πολιτικές ή ενδεχομένως οι ποινικές ευθύνες. Δεν πρόκειται το απόστημα να βγει, όποια και αν είναι η καλή προαίρεση».

Σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις των εισηγητών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η κ. Παπαρήγα σημείωσε ότι «θα έπρεπε να συνεδριάσει η κοινοβουλευτική τους ομάδα και να αλλάξει θέση» και έκανε λόγο για «κήρυγμα, που δεν απευθυνόταν στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είχε ως στόχο να τρομοκρατήσει τους Έλληνες και να τους πει "τα κεφάλια μέσα"».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: