Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Με συντριπτική πλειοψηφία Αναστέλλεται η κρατική χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής


Αναστέλλεται η κρατική χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Με συντριπτική πλειοψηφία 241 ψήφων υπέρ, 26 κατά και 5 «παρών» η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής.

Κατά την ονομαστική ψηφοφορία τριχοτομημένη εμφανίστηκε η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, καθώς η ψήφος κατά συνείδηση που επέλεξε το κόμμα του Πάνου Καμμένου, μεταφράστηκε σε διαμετρικά αντίθετη πολιτική θέση η οποία κινήθηκε σε όλο το φάσμα των επιλογών: από το «όχι» που επέλεξαν κάποιοι, μέχρι το «παρών» και το «ναι».

Συγκεκριμένα, κατά της διακοπής της χρηματοδότησης προς τη ΧΑ τάχθηκαν οι Τ.Κουίκ, Ι.Δημαράς, Μ.Ουζουνίδης, Β.Καπερνάρος, Κ.Γιοβανόπουλος, Γ.Νταβρής, Π.Χαϊκάλης, οι κυρίες Χρυσούλα Γιαταγάνα, Σταυρούλα Ξουλίδου και Ραχήλ Μακρή. «Παρών» δήλωσαν ο Π.Μελάς και οι κυρίες Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, Μίκα Ιατρίδη, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Έλενα Κουντουρά. Υπέρ της αναστολής της χρηματοδότησης τάχθηκαν οι Ν.Μαριάς και Γ.Αβραμίδης, ενώ ο Π.Καμμένος δεν πήρε μέρος στην ψηφοφορία.

«Όχι» κατά την ονομαστική φανερή ψηφοφορία ψήφισε ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος διευκρινίζοντας αργότερα τη στάση του δήλωσε: «Τους σταυρωτήδες των χριστιανικών αρχών, τους διαστρεβλωτές των Αρχαίων Ελλήνων και όλους αυτούς που θέλησαν να διαβρώσουν την ελληνική κοινωνία, δεν τους πολεμάμε με αποφάσεις, αλλά πολιτικά. Δεν τους πολεμάμε όπως αυτοί επιδιώκουν».

Η Κουμουνδούρου απέφυγε να σχολιάσει και πάντως να ασκήσει κριτική στην στάση που τήρησε ο κ. Γλέζος.

Από την ψηφοφορία απουσίασε η βουλευτής του κόμματος κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, αν και συμμετείχε στην προηγούμενη ψηφοφορία για την Εξεταστική Επιτροπή στο θέμα των υποβρυχίων.

Κατά της διακοπής της χρηματοδότησης της ΧΑ τάχθηκε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν.Νικολόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην επίμαχη ψηφοφορία 15 βουλευτές που συμμετείχαν στην προηγηθείσα ψηφοφορία για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την Εξεταστική Επιτροπή, επέλεξαν να μην πάρουν μέρος σε αυτή και αποχώρησαν. Μεταξύ αυτών -εκτός της κυρίας Κωνσταντοπούλου- ήταν οι Γ.Γιακουμάτος, Β.Πολύδωρας, Απ.Κακλαμάνης, Οδ.Βουδούρης, Ν.Σταυρογιάννης, Χρ.Αηδόνης, Γ.Κασαπίδης κ.ά.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: