Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Ένοχοι με 41 μήνες οι Παπαβασιλείου και Περρής...


Ένοχοι κρίθηκαν σήμερα οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής στην Πλατεία Αμερικής Γιώργος Περρής και Νίκος Παπαβασιλείου από το Β’ Αυτόφωτο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Κατηγορούνταν για ...
εμπρησμό ενός ισόγειου καταστήματος-bar στην οδό Λεμεσού, ιδιοκτησίας υπηκόου Καμερούν, παράνομη βία από κοινού και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς από κοινού. Η ποινή που τους επιβλήθηκε από το δικαστήριο είναι τρία (3) έτη και πέντε (5) μήνες για τον καθένα. Το δικαστήριο έκανε δεκτή την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου 79 παρ. 3 του Ποινικού Κώδικα για τέλεση της πράξης “από μίσος προκαλούμενο λόγω της φυλής, του χρώματος, κλπ”, με αποτέλεσμα η ποινή να μην αναστέλλεται.

Από την ακροαματική διαδικασία, τους μάρτυρες και τη δικογραφία, αποδείχτηκε περίτρανα ότι οι περίφημοι “αγανακτισμένοι κάτοικοι”, όπως τους περιέγραφαν τα ΜΜΕ, καμία σχέση δεν έχουν με τα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής. Οι Παπαβασιλείου-Περρής συμμετείχαν στα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής με σκοπό την τρομοκράτηση και το υλικό κέρδος. Έσπασαν τα γραφεία της Τανζανικής Κοινότητας. Έμπαιναν σαν νταήδες σε καταστήματα αλλοδαπών καταναλώνοντας ποτά χωρίς να πληρώνουν, γιατί “εδώ είναι η χώρα μας, δεν θα σας πληρώνουμε κιόλας”. Αξίωναν σεξ από τις σερβιτόρες των καταστημάτων. Πουλούσαν προστασία σε μαγαζιά και όποιος την αρνούνταν έπρεπε να υποστεί τις συνέπειες. Έβαλαν φωτιά στο Cointreau αν και γνώριζαν πως στο εσωτερικό του καταστήματος υπήρχε άφθονο εύφλεκτο υλικό, ξύλο και μια σόμπα γκαζιού. Οι “προστάτες” της περιοχής απειλήθηκε έτσι να τινάξουν μια πολυκατοικία στον αέρα. Όλα αυτά δεν τα έκαναν μεμονωμένα, αλλά ως κομμάτι συγκροτημένων ταγμάτων εφόδου που περιπολούσαν την περιοχή με στρατιωτικό σχηματισμό...
jailgoldendawn.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: