Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Δεύτερο ένταλμα σύλληψης για Φιλιππίδη...




Για τα νέα στοιχεία περί δανειοδότησης του επιχειρηματία Ευθυμίου...
Νέο ένταλμα σύλληψης για τον ήδη κρατούμενο στις φυλακές του Μάλτεπε στην Τουρκία, Άγγελο Φιλιππίδη, εξέδωσε την Πέμπτη ο ανακριτής Γ. Ανδρεάδης, μετά και τη...
συμπληρωματική δίωξη από την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου, εναντίον όλων των μελών του ΔΣ του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου επί διοίκησής του, για τα νέα στοιχεία περί δανειοδότησης του επιχειρηματία Ευθυμίου.

Η εξέλιξη περιπλέκει ακόμη περισσότερο την έκδοση του Άγγελου Φιλιππίδη στην Ελλάδα, ενώ ο συνήγορός του Αθανάσιος Βαρλάμης, ο οποίος χθες βρισκόταν στην Τουρκία, σημείωσε ότι η πλευρά του πελάτη του δεν γνωρίζει τίποτα από τα αναγραφόμενα σήμερα στον Τύπο, περί ανταλλαγής του με Τούρκους πράκτορες.
Τα νέα στοιχεία προέκυψαν από τον έλεγχο που έχει κάνει ο εισαγγελέας Παναγιώτης Νικολούδης, επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η νέα εξέλιξη περιπλέκει ακόμη περισσότερο την έκδοση του Άγγελου Φιλιππίδη στην Ελλάδα, την ώρα που ο συνήγορός του Αθανάσιος Βαρλάμης βρίσκεται από χθες στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η Εισαγγελία Διαφθοράς, τα οποία προκύπτουν από το πόρισμα Νικολούδη, το Τ.Τ χορήγησε δάνεια 104.700.000 ευρώ σε σειρά εταιρειών.

Ειδικότερα διερευνάται το δάνειο, ύψους περίπου 52 εκατ. ευρώ, που σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκε από τη διοίκηση Φιλιππίδη, στις αρχές του 2009, προς την εταιρεία real estate EKTASIS DEVELOPMENT, συμφερόντων Παναγιώτη Ευθυμίου. Η εταιρεία υπέβαλε στη συνέχεια αίτηση που έγινε δεκτή για υπαγωγή στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την υπ' αρ. 761/2009 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, οι οφειλές της εταιρείας αυτής προς τους πιστωτές, ανέρχονταν συνολικά σε 280.000.000 ευρώ, με πρώτο πιστωτή το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, για το ποσό των 52.382.043,92 ευρώ.

Ωστόσο, παρόλο που η εν λόγω εταιρεία υπήχθη τελικά στη διαδικασία συνδιαλλαγής, αυτή ποτέ δεν ολοκληρώθηκε, αλλά για τρία ολόκληρα χρόνια (ως το τέλος του 2012) οι υπεύθυνοι της εταιρείας είχαν την ασυλία του άρθρου 99...

Τον Απρίλιο του 2013, ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Παναγιώτης Ευθυμίου εισήγαγε προς συζήτηση στο Δικαστήριο νέα συμφωνία εξυγίανσης της εταιρείας EKTASIS Α.Ε., αυτή τη φορά σύμφωνα με το άρθρο 106β του Πτωχευτικού Κώδικα, η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, αφού το Δικαστήριο απέρριψε την αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων δηλαδή τη νέα ασυλία που ζητούσε.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι στα τέλη Ιουλίου του 2013 το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας με την υπ' αρ. 3900/2013 απόφασή του έκρινε ως εικονικές τις μεταβιβάσεις- αγοραπωλησίες προσωπικών ακινήτων του Παναγιώτη Ευθυμίου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι πωλήσεις αυτές έγιναν ελάχιστο χρονικό διάστημα πριν την υποβολή της αίτησης για να υπαχθεί η εταιρεία στο άρθρο 99 και τα ακίνητα μεταβιβάστηκαν προς εταιρείες που διοικούσαν συγγενικά του πρόσωπα και συγκεκριμένα προς τις εταιρείες OBTAIN AΚΙΝΗΤΩΝ Α.E. και SALIX ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε.

Μέσα από τις δικαστικές διαδικασίες αποδείχτηκε, ότι η κυπριακή εταιρεία PENDERHILL HOLDINGS LIMITED είναι μέτοχος της εταιρείας SALIX A.E., της οποίας μέτοχος είναι η off shore GARDELAKE HOLDINGS LTD με έδρα τα British Virgin Islands (BVI).

Ομοίως, για τον ίδιο επιχειρηματία, εταιρείες που δημιούργησε κατά το κρίσιμο έτος 2009, πριν την υπαγωγή στο αρ. 99, υπάρχουν δικαστικές αναφορές για την εταιρεία TORENTE A.E., η οποία έχει ως μέτοχο την κυπριακή εταιρεία NASPTRADE LTD, όπως και την εταιρεία TEMPESTA ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε., η οποία έχει ως μέτοχο την κυπριακή εταιρεία ROSTELICA HOLDINGS LTD και τέλος την εταιρεία THOMPRON ΑΚΙΝΗΤΑ – ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΕΠΕ, η οποία ως μετόχους έχει τις Κυπριακές εταιρείες ΤΗOMΕΝACO MARKETING LTD και PRONAL LTD.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: