Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

«Δεν είμαι ευνοϊκός, είμαι δίκαιος» Σβόμποντα: Κανένας Ευρωπαίος δεν έχασε ούτε ένα σεντ για την Ελλάδα


Σβόμποντα: Κανένας Ευρωπαίος δεν έχασε ούτε ένα σεντ για την Ελλάδα
Ο Χάνες Σβόμποντα στην εκδήλωση των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών στη Θεσσαλονίκη   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Θεσσαλονίκη
«Κανένας πολίτης της Ευρώπης δεν έχασε ούτε ένα σεντ βοηθώντας την Ελλάδα» υπογράμμισε ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα, δίνοντας τη δική του απάντηση στον «μύθο» που καλλιεργείται στο εξωτερικό ότι οι πολίτες της Ευρώπης επιβαρύνονται οικονομικά προκειμένου να βγει η Ελλάδα από την κρίση.

Σε ομιλία κατά την εκδήλωση για ένα νέο ξεκίνημα στην Ευρώπη που οργάνωσαν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες στη Θεσσαλονίκη ο Χάνες Σβόμποντα απάντησε και σε όσους λένε είναι ευνοϊκός προς την Ελλάδα. «Δεν είμαι ευνοϊκός, είμαι δίκαιος» δήλωσε και εξήγησε ότι έχει επισκεφθεί πολλές φορές τη χώρα και έχει διαπιστώσει τα βήματα που έχουν γίνει.

Ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών κάλεσε την Ευρώπη να βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από την κρίση και είπε ότι και ευρωπαϊκές τράπεζες έδιναν δάνεια στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί δανειακό πρόβλημα.

Απευθύνθηκε και στην τρόικα, ζητώντας να βοηθήσει κι αυτή την Ελλάδα, κι έστειλε το μήνυμα ότι «μόνο μαζί μπορούμε να βγούμε από την κρίση», αναφέροντας ότι προβλήματα ανεργίας και μερικής απασχόλησης υπάρχουν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Χρειαζόμαστε την Ελλάδα και η Ελλάδα χρειάζεται εμάς. Χρειάζεται μια Ευρώπη της αλληλεγγύης» υπογράμμισε.

Ο κ. Σβόμποντα αναφέρθηκε ονομαστικά στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, με την παρατήρηση ότι ίσως ενοχλήσει κάποιους, τονίζοντας πως αν είχαν γίνει οι μεταρρυθμίσεις που ήταν τότε στις προθέσεις του, σήμερα η Ελλάδα θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: