Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Συνέντευξη στο Βήμα της Κυριακής Αντ.Σαμαράς: Βγαίνουμε από τον φαύλο κύκλο


Αντ.Σαμαράς: Βγαίνουμε από τον φαύλο κύκλο
Ο πρωθυπουργός απορρίπτει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως είναι σε παράκρουση   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Μήνυμα αισιοδοξίας ότι η χώρα «βγαίνει από τον φαύλο κύκλο» στέλνει με συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο πρωθυπουργός Αντ.Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός εξηγεί πώς θα χρησιμοποιηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα, αναφέρεται σε σταδιακή μείωση φόρων -εφόσον διατηρηθούν τα πλεονάσματα- και απορρίπτει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Ο πρωθυπουργός τονίζει πως στο πρωτογενές πλεόνασμα θα στηριχθούν η ελάφρυνση του χρέους και η έξοδος στις αγορές το 2014 και προαναγγέλλει πως σημαντικό κομμάτι αυτού θα επιστραφεί στην κοινωνία, σε χαμηλοσυνταξιούχους και ενστόλους.

Παράλληλα, δεσμεύεται για σταδιακή μείωση των φόρων, εφόσον η χώρα συνεχίσει να παρουσιάζει πρωτογενές πλεόνασμα, διευκρινίζοντας πως στόχος είναι να μειωθούν σταδιακά οι συντελεστές του ΦΠΑ, του φόρου εισοδήματος, των κερδών και των ακινήτων. Ειδικά για τους φόρους στα ακίνητα δηλώνει ότι έχει προγραμματιστεί η σταδιακή μείωσή τους κατά 38% ώς το 2016.

Τέλος, απορρίπτει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ενώ επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως είναι σε παράκρουση.

Διαβάστε τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στο Βήμα της Κυριακής
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: