Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Οι παγίδες που κρύβει ο ενιαίος φόρος για τα ακίνητα...



Σε μεγάλο «πονοκέφαλο» για τους φορολογουμένους και το υπουργείο Οικονομικών εξελίσσεται η φορολόγηση ακινήτων το 2014, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η...
εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.
Στο υπουργείο διαπιστώνουν ότι πολλοί δεν έχουν συμπληρώσει ή έχουν συμπληρώσει λάθος τα στοιχεία στα αγροτεμάχια, ενώ καταφθάνουν δεκάδες φάκελοι από επαγγελματικούς κλάδους που εντοπίζουν προβλήματα στην εφαρμογή του νόμου.
Την ίδια στιγμή, τα Νομικά Πρόσωπα δεν έχουν ακόμα υποβάλει στο ηλεκτρονικό σύστημα όλες τις μεταβολές τα ακίνητά τους, δεδομένου ότι το taxis δεν έχει ανοίξει ακόμη την εφαρμογή.
Ειδικότερα, στα αγροτεμάχια χιλιάδες ιδιοκτήτες δεν έχουν προχωρήσει σε διορθώσεις του εντύπου Ε9 και συγκεκριμένα του πίνακα 2 που αφορά τα αγροτεμάχια.
Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να αποφεύγουν την καταβολή φόρου, ωστόσο, στο μέλλον θα έχουν σημαντικά προβλήματα και δεν θα μπορέσουν να τα μεταβιβάσουν.
Όσον αφορά τα νομικά πρόσωπα, το τελευταίο 10ήμερο του Μαρτίου, υπολογίζεται να ανοίξει το ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου, προκειμένου οι επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα να προχωρήσουν στις απαραίτητες αλλαγές. Δηλαδή θα πρέπει να δηλώσουν όλους τους χώρους που έχουν «τακτοποιήσει».
Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι ο φόρος στην καλύτερη περίπτωση θα αποσταλεί τον προσεχή Ιούλιο στους υπόχρεους ιδιοκτήτες ακινήτων.
Πάντως, σε καμία περίπτωση, δεν πρόκειται να σταλεί σημείωμα πριν από την ολοκλήρωση των ευρωεκλογών.
 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: