Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Διπλός φόρος στο επίδομα επικίνδυνης εργασίας. Ποιους αφορά



Ποιοι υπάλληλοι θα χάσουν ακόμα και το 50% του επιδόματος επικίνδυνης εργασίας που λαμβάνουν. Εκτός της παρακράτησης από το μισθό τους θα φορολογείται και στο τέλος του έτους, καθώς θα προστίθεται στις συνολικές αποδοχές
Σημαντικές αλλαγές στις αποδοχές ενός μεγάλου αριθμού στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και άλλων υπαλλήλων που ρισκάρουν καθημερινά τη ζωή τους, βάζει από την 1η Ιανουαρίου του 2014 το υπουργείο Οικονομικών με φόρο στο ειδικό επίδομα επικίνδυνης εργασίας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", αισθητή μείωση, που μπορεί να φτάσει σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και το 50% των αποδοχών που έπαιρναν με βάση το ειδικό επίδομα επικίνδυνης εργασίας θα δουν οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας, οι γιατροί του νοσηλευτικού προσωπικού και των πληρωμάτων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ που εκτελούν υπηρεσία με αεροπορικά μέσα, οι πιλότοι στα εναέρια μέσα της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, στελέχη του λιμενικού και αυτά που απασχολούνται στην εξουδετέρωση εκρηκτικών της ΕΛΑΣ και των Ειδικών Δυνάμεων.
Αιτία είναι φόρος που μπαίνει στο ειδικό επίδομα επικίνδυνης εργασίας, καθώς στο τέλος του έτους θα φορολογείται εκ νέου, αφού θα προστίθεται στις συνολικές αποδοχές των δικαιούχων. Αυτό, ανεξάρτητα από τη φορολόγηση και την παρακράτηση που θα γίνεται στο εν λόγω επίδομα.
Η σχετική υπουργική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα ενώ ήδη από την αρχή του 2014 πολλοί δικαιούχοι του εν λόγω επιδόματος στην αστυνομία έχουν δει μείωση περίπου 50%.
http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: