Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Ενόψει προσωρινού λουκέτου «Θα μείνουμε στις θέσεις μας» απαντούν στον Γεωργιάδη οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ


«Θα μείνουμε στις θέσεις μας» απαντούν στον Γεωργιάδη οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ
Πανό διαμαρτυρίας στο πολυϊατρείο του ΕΟΠΥΥ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Αντιδρώντας στην απόφαση του Άδωνη Γεωργιάδη να κλείσει για 30 μέρες τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ, η πανελλήνια ομοσπονδία των γιατρών του Οργανισμού κάνει λόγο για παράνομη ενέργεια και καλεί τα μέλη της «να παραμείνουν στις θέσεις τους».

Η αρχή έγινε από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ Δάφνης - Αγίου Δημητρίου, οι οποίοι αποφάσισαν να μην παραδώσουν το κτήριο, κάνοντας λόγο για ουσιαστική κατάργηση της πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας.

Την Κυριακή, ο υπουργός Υγείας προειδοποίησε μιλώντας στο Βήμα πως «όσοι αποφασίσουν να μην παραδώσουν κάποιο κτίριο, π.χ. στον Αγιο Δημήτριο, οι υπάλληλοι που το κάνουν να ξέρουν ότι θα είναι υπεύθυνοι με την προσωπική τους περιουσία για την περιουσία του ελληνικού δημοσίου την οποία παρακρατούν».

Είπε ακόμα πως «όλα» τα πολυϊατρεία θα ξανανοίξουν με νέο καθεστώς έπειτα από μια μεταβατική περίοδο 30 ημερών.

«Αυτό γίνεται για να ενωθούν τα δύο συστήματα που λειτουργούσαν πριν παράλληλα, του ΕΟΠΥΥ και των Κέντρων Υγείας των νοσοκομείων, σε ένα ενιαίο σύστημα», ανέφερε στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, διευκρινίζοντας ότι τα νέα πολυϊατρεία θα λειτουργούν στις ίδιες εγκαταστάσεις.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) καλεί τους γιατρούς μαζί με τους ασφαλισμένους να παρίστανται στις Μονάδες τους, προκειμένου «να στηρίξουν τη νομιμότητα και να αποτρέψουν το κλείσιμό τους», χαρακτηρίζοντας «παράνομη την ενέργεια του προέδρου του ΕΟΠΥΥ να προβεί επειγόντως αύριο σε βίαιη σφράγιση όλων των Μονάδων, πριν καν δημοσιευθεί ο νόμος». 
Εκτός από το πολυϊατρείο του ΕΟΠΥΥ στον Άγιο Δημήτριο, συγκέντρωση προγραμματίζεται στις 7:30 το πρωί της Δευτέρας μπροστά στα ιατρεία ΕΟΠΥΥ της Νίκαιας, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις οργανώνονται και σε άλλα πολυϊατρεία στην Αττική και την επαρχία.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: