Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Σφοδρή επίθεση κατά Τσίπρα Στουρνάρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για μια νέα Ελλάδα με ειδικά δικαστήρια


Στουρνάρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για μια νέα Ελλάδα με ειδικά δικαστήρια
Ο Γιάννης Στουρνάρας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Επίθεση κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρα, ο οποίος είχε διακηρύξει λίγη ώρα νωρίτερα από του βήματος της Βουλής ότι τη νέα Ελλάδα θα την οικοδομήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι «οι εκπρόσωποι του παλιού και γερασμένου», εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας κατά την συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015-2018.

«Ποια νέα Ελλάδα; Με ειδικά δικαστήρια, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, και κρεμάλες, όπως λέει ο κ. Παναγούλης;» διερωτήθηκε ο κ. Στουρνάρας, επισημαίνοντας ότι η νέα Ελλάδα, για την οποία ομιλεί ο ΣΥΡΙΖΑ, «είναι αυτή της μονομερούς χρεοκοπίας και της δραχμής, όπου η οικονομία είναι το κράτος και ο κρατισμός η οικονομία, που διώχνονται επενδυτές και απειλούνται με φυλάκιση δημόσιοι λειτουργοί».

«Λυπάμαι γιατί κατά βάθος νομίζω ότι μας αγαπάτε και μας θαυμάζετε, αλλά κάτι πρέπει να πείτε» σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος κατέκρινε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή υποστήριξε ότι το κοινωνικό μέρισμα, το πρωτογενές πλεόνασμα και η έξοδος στις αγορές είναι μια επινόηση της κυβέρνησης.

«Μίλησε για στημένη έξοδο της χώρας στις αγορές» επισήμανε ο κ. Στουρνάρας, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «κάνει κακό στη χώρα».

Όπως είπε, «μπροστά στη γοητεία του λαϊκισμού δεν σέβεστε τις θυσίες του λαού», ενώ δήλωσε ότι η χώρα «βρίσκεται σταθερά στο δρόμο προς την έξοδο από την κρίση».

«Σας ακούω να φωνάζετε ότι 'οι μέρες μας είναι μετρημένες'» είπε απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντάς τους «φορείς των πιο παλαιών και αναχρονιστικών αντιλήψεων».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: