Παρασκευή, 9 Μαΐου 2014

"Ρώσος συνταγματάρχης ενδέχεται να αναλάβει την εξέγερση στην Ουκρανία"...Ανακοίνωση από τον κυβερνήτη της Σλαβιάνσκ...

Σε έναν άνδρα ονόματι Ιγκόρ Στρέλκοφ, ο οποίος όπως σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας, είναι συνταγματάρχης της...
υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών της Ρωσίας αναφέρθηκε ο αυτοανακηρυχθείς κυβερνήτης της Σλαβιάνσκ, Πάβλο Γκουμπάρεφ, λέγοντας ότι αυτός ενδέχεται να αναλάβει τη διοίκηση της ένοπλης εξέγερσης στην ανατολική πλευρά της χώρας.

Ο Γκουμπάρεφ ανακοίνωσε ότι στον Ίγκορ Στρέλκοφ, που τώρα διοικεί τη φιλορωσική παραστρατιωτική ομάδα της Σλαβιάνσκ, έγινε η πρόταση να γίνει «διοικητής όλως των δυνάμεων "αυτοάμυνας" της Ντόνμπας», της μεγάλης κοιλάδας της επαρχίας Ντονέτσκ.

Ο Γκουμπάρεφ απευθυνόταν στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία της Σλαβιάνσκ με την ευκαιρία των εορτασμών για την επέτειο της σοβιετικής νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Στρέλκοφ, 43 ετών, που έχει διαψεύσει ότι είναι συνταγματάρχης της ρωσικής υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών, φέρεται να εμπλέκεται στη σύλληψη και κράτηση των παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Σύμφωνα με την ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών (SBU), το πραγματικό του όνομα είναι Ίγκορ Γκούρκιν, έχει γεννηθεί στις 17 Δεκεμβρίου 1970 και η κατοικία του είναι στη Μόσχα. Η SBU έδωσε στη δημοσιότητα τηλεφωνικές επικοινωνίες που υπέκλεψε και στις οποίες φέρονται να συνομιλούν ο Στρέλκοφ και ο ρώσος απεσταλμένος του Κρεμλίνου για την απελευθέρωση της ομάδας του ΟΑΣΕ Βλαντίμιρ Λούκιν. Όπως αναφέρει η SBU, η τελευταία φορά που ο Στρέλκοφ πέρασε τα ουκρανικά σύνορα ήταν τον Φεβρουάριο για να μεταβεί στη Συμφερόπολη, πρωτεύουσα της Κριμαίας.

Σε συνέντευξή του στη ρωσική εφημερίδα Κομσομόλσκαγια Πράβντα ο Στρέλκοφ είχε δηλώσει ότι δεν σκοπεύει «να σταματήσω στο Ντονέτσκ». «Θέλουμε να απελευθερώσουμε την Ουκρανία από τους φασίστες», είχε προσθέσει, χαρακτηρίζοντας την Ουκρανία «παρακμάζον κράτος» για το οποίο η διεθνής κοινότητα «δεν θα προκαλέσει έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο»...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: