Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

«Δεν εκβιάζω !» - Αλλά αν μας καταψηφίσουν ...κινδυνεύει η χώρα...


«Μετά τις εκλογές θα θέλουμε και πάλι μια κυβέρνηση συνεργασίας»
BINTEO...
Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ απευθύνεται αυτή την ώρα ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος, στη σκιά των χαμηλών ποσοστών που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στην Ελιά. 
"Στις εκλογές δεν κρίνεται μόνο η...
σταθερότητα της κυβέρνησης, κρίνονται η πορεία της οικονομίας και της χώρας γενικότερα" ήταν το κεντρικό μήνυμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προς τους βουλευτές, τονίζοντας πάντως ότι δεν εκβιάζει τους ψηφοφόρους καθώς "η περιγραφή της πραγματικότητας δεν είναι ποτέ εκβιαστική".
O Ευ. Βενιζέλος έχει κάνει λόγο για αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση εάν η Ελιά δε συγκεντρώσει ικανοποιητικό ποσοστό στις ευρωεκλογές.
«Αν δεν έχουμε τη στήριξη του ελληνικού λαού, την κατανόησή του, φυσικά δεν μπορούμε να αναλάβουμε βάρη που ιστορικώς δεν μας αναλογούν, από ένα σημείο και μετά», είχε πει χαρακτηριστικά. 


«Ποτέ δεν μίλησα και δεν πρέπει να μιλάμε εμείς για αποχώρηση από την κυβέρνηση», ανεφερε μεταξύ άλλων, ο   Βενιζέλος. Όπως είπε, τα θέματα που έθεσε για την κυβερνητική συνοχή, σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν τα χαμηλά ποσοστά της Ελιάς, περιμένει να τα θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ των εκλογών.

«Θα έπρεπε να τεθούν κανονικά με ειλικρίνεια και εντιμότητα προεκλογικά», ειπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι το ζήτημα είναι ότι έχει επικρατήσει η χαλαρότητα «ότι μπορούμε να παίζουμε πριν τις εκλογές και να δούμε όλα τα πράγματα μετά τις εκλογές».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση χωρίς το ΠΑΣΟΚ,ενώ επιχείρησε να απαντήσει σε όσους κάνουν λόγο για εκβιαστικό δίλημμα σημειώνοντας: «Η περιγραφή της πραγματικότητας δεν είναι ποτέ εκβιαστική» και τόνισε ότι θέτει με ευθύτητα θέμα αντοχής της κυβέρνησης, κάτι που... «άλλωστε κυριαρχεί στη σκέψη των ίδιων των βουλευτών της πλειοψηφίας και του ΠΑΣΟΚ».

«Είδα ότι ενοχλούνται κάποιοι εκ δεξιών, εκ αριστερών και των ένδων», πρόσθεσε για το ίδιο θέμα κάνοντας λόγο για «τζάμπα μάγκες σε διάφορες εκδοχές» και υπογραμμίζοντας ότι τίθεται ζήτημα σταθερότητας της κυβέρνησης, αλλά και σταθερότητας της οικονομίας και της χώρας.



Στην αίθουσα όπου συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ δεν βρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στον οποίο εμμέσως πλην σαφώς αναφέρθηκε ο κ. Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. «Στις εκλογές αυτές κρινόμαστε όλοι και όσοι είμαστε μέσα σε αυτή την αίθουσα και όσοι βρίσκονται έξω», είπε και σημείωσε: «Δεν κρίνεται μόνο το ΠΑΣΟΚ ή η Ελιά ή η δημοκρατική παράταξη κρίνεται η στάση όλων των πολιτικών δυνάμεων και κυρίως κρίνεται η πορεία της χώρας».



Ο Βενιζέλος εν όψει των εκλογών ζήτησε την κινητοποίηση όλων των στελεχών κάνοντας λόγο για διάταξης μάχης, ενώ εξέφρασε και τη βεβαιότητα για το τελικό αποτέλεσμα. «Ολα θα πάνε πολύ καλύτερα απ’ ότι νομίζουν, όχι οι εχθροί μας οι οποίοι είναι εμφανείς, αλλά και αυτοί που παρουσιάζονται ως αυτόκλητοι φίλοι μας», είπε ...

Ευάγγελος Βενιζέλος ΚΟ ΠΑΣΟΚ από realmedialive

Δεν υπάρχουν σχόλια: