Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

«Δεν υπάρχει σενάριο εξόδου από το ευρώ» Κομισιόν: Στις 16 Φεβρουαρίου οι τελικές αποφάσεις για την Ελλάδα


Δεν αναμένεται συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα ούτε στο αυριανό Eurogroup, ούτε στη Σύνοδο Κορυφής , σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Κομισιόν, Μίνα Αντρέεβα.
andreeva
Παρέπεμψε, μάλιστα τη λήψη των αποφάσεων  στο Εurogroup της ερχόμενης Δευτέρας.
«Είναι περιορισμένες οι προσδοκίες για επίτευξη συμφωνίας στο αυριανό Eurogroup και στη Σύνοδο Κορυφής» είπε χαρακτηριστικά.
Εξάλλου, ερωτηθείσα για την ύπαρξη σχεδίου της Επιτροπής, δέκα σημείων, το οποίο επρόκειτο να υποβληθεί στο αυριανό Eurogroup, η Μίνα Αντρέεβα διέψευσε τις σχετικές φήμες.
Όπως είπε, δεν υπάρχει σε αυτήν τη φάση σχέδιο για την Ελλάδα. Πρόσθεσε όμως, ότι οι διαβουλεύσεις μεταξύ του προέδρου της Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, συνεχίζονται πυρετωδώς. Η Μίνα Αντρέεβα σημείωσε πάντως, ότι ως τώρα αυτές οι διαβουλεύσεις δεν έχουν αποδώσει καρπούς.
Τόνισε  ότι, δεν υπάρχει κανένα σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ  και πως όλα τα σχέδια που εξετάζονται έχουν στο επίκεντρό τους την παραμονή της χώρας μας στην Ευρωζώνη.
Πηγές της Επιτροπής ανέφεραν ότι το ζητούμενο για να υπάρξει συμφωνία ως το Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου, είναι να μετακινηθούν όλοι από τις αρχικές τους θέσεις.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: