Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Οργισμένη αντίδραση Παπανδρέου στις “αποκαλύψεις” Φαλτσιανί – Προχωρά σε αγωγές (έγγραφο)


364665

Οργισμένη απάντηση στις λεγόμενες αποκαλύψεις του πρώην στελέχους της ελβετικής τράπεζας HSBC και νυν υποψηφίου των συντρόφων του Τσίπρα, Podemos,  Εβρέ Φαλτσιανί, δίνει ο Γιώργος Παπανδρέου και, παράλληλα, προχωρεί σε μηνύσεις και αγωγές εναντίον του.
Στο βιβλίο του “Χρηματοκιβώτιο των φοροφυγάδων”, αποσπάσματα του οποίου έδωσε στη δημοσιότητα η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera , υποστηρίζει ότι ο πρώην πρωθυπουργός έπεσε θύμα εκβιασμού του τότε Προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος τον ανάγκασε να δεχθεί να μπει στο ΔΝΤ και κατ’ επέκταση υπό τον έλεγχο της Τρόικα με την απειλή ότι θα αποκάλυπτε πως το όνομα της μητέρας του, Μαργαρίτας, φιγουράριζε μαζί με αυτά που είχαν βγάλει παράνομα στο εξωτερικό τεράστια ποσά.
Σύμφωνα πάντα με τα αποσπάσματα που δημοσιεύει η ιταλική εφημερίδα, το ποσό που κατέθεσε η Μαργαρίτα Παπανδρέου στην ελβετική τράπεζα αγγίζει τα 500 εκατ. ευρώ.
Ο πρώην πρωθυπουργός, για του λόγου το αληθές, έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφο του ΣΔΟΕ όπου  αναφέρεται πως δεν υπάρχει το όνομα της μητέρας του.
untitled1_0 (1)
Αναλυτικά, στην απάντησή του τονίζει:
“Κάποιοι παραμένουν αμετανόητοι ακόμη και ενώπιον της αλήθειας.
Χτίζουν καριέρες και περιουσίες, στις πλάτες άλλων. Οικοδομούν συνεργασίες με πολιτικά κόμματα, δήθεν προοδευτικά και αριστερά, περιφέροντας τις… εκτιμήσεις τους, που αναγορεύονται σε θέσφατα.
Η αλητεία στο απόγειό της. Όλα στην υπηρεσία σκοπιμοτήτων και βρώμικων πολιτικών παιχνιδιών. Η υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, όσον αφορά την Μαργαρίτα Παπανδρέου, ερευνήθηκε και υπάρχει το πόρισμα του ΣΔΟΕ.
Σύμφωνα με αυτό, η Μαργαρίτα Παπανδρέου, δεν υπάρχει στη Λίστα Λαγκάρντ, ούτε και σε οποιαδήποτε άλλη λίστα καταθετών. Όσοι παρά ταύτα, διακινούν τις… εκτιμήσεις τους που τυχαίνει να είναι κόντρα στην αλήθεια και την πραγματικότητα, θα πληρώσουν το τίμημα της αθλιότητάς τους.
Πρέπει να βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη.
Για το λόγο αυτό, κατατίθεται άμεσα μήνυση και αγωγή. Φτάνει πια”.
Και καταλήγει:  “Δεν μπαίνουμε στις λεπτομέρειες όσων διακινούνται, γιατί δεν αξίζει τον κόπο να ερωτηθεί ο διακινών τις εκτιμήσεις του, πως και δεν γνωρίζει ότι, στο μνημόνιο η Ελλάδα δεν μπήκε το 2011, αλλά το 2010. Η αξιοπιστία του καθενός κρίνεται και από τα στοιχεία που χρησιμοποιεί”.
http://lykavitos.gr/archives/171383

Δεν υπάρχουν σχόλια: