Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Ισπανία: Ο ηγέτης των Podemos ελέγχεται για φοροδιαφυγή


ImageHandler
Ο ηγέτης των Podemos, του κόμματος που μέσα σε 13 μήνες από τη δημιουργία του βρίσκεται στην πρώτη θέση των δημοσκοπήσεων στην Ισπανία, ελέγχεται από τις φορολογικές αρχές της χώρας για πιθανή φοροδιαφυγή.
Όπως αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της η ισπανική εφημερίδα «El Economista», ο Πάμπλο Ιγκλέσιας ελέγχεται για «φορολογική απάτη» κάτι που αν αποδειχθεί, θα αποτελέσει ένα τεράστιο πλήγμα για τον ηγέτη ενός κόμματος ο οποίος έχει μετατρέψει την πάταξη της φοροδιαφυγής σε κεντρικό του σύνθημα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι αρχές της Ισπανίας ερευνούν τις φορολογικές δηλώσεις του 36χρονου Ιγκλέσιας, ο οποίος το 2013 δήλωσε εισόδημα 69.696 ευρώ.Οι φορολογικές αρχές ελέγχουν επίσης το ενδεχόμενο να έχει λάβει χρήματα από πηγές της Βενεζουέλας, καθώς και από τον ιδιοκτήτη ενός τηλεοπτικού σταθμού ο οποίος στηρίζει τους Podemos.
Απαντώντας, μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter, ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, ο οποίος ανέθεσε στον Ερβέ Φαλτσιανί να εκπονήσει το σχέδιο του κόμματος για την πάταξη της φοροδιαφυγής, υποστήριξε πως «αν η κυβέρνηση θέλει να ελέγχει τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς, μπορεί να το κάνει μέσα από την ιστοσελίδα μας».
http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: