Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Ανακρίνεται στη Λευκωσία, Κύπριος βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος ΕΔΕΚ για μίζες


ImageHandler (1)
Σε ανάκριση στο αρχηγείο αστυνομίας στη Λευκωσία, υποβάλλεται ο βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος ΕΔΕΚ Φειδίας Σαρίκας, του οποίου ήρθη η ασυλία από το Ανώτατο Δικαστήριο.
Ο κ. Σαρίκας θεωρείται ύποπτος για είσπραξη μιζών από επιχειρηματίες και εταιρείες την περίοδο που ήταν δήμαρχος Πάφου. Οι μίζες σχετίζονταν με τη δημιουργία του αποχετευτικού συστήματος της πόλης. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες είχε δωροδοκηθεί από τον καθηγητή του Μετσόβειου Πολυτεχνείου και πολιτευτή του ΚΚΕ, Γ. Μπάφα για να επιλεγεί γερμανική εταιρεία για την εγκατάσταση βιολογικού σταθμού. Ο κ. Μπάφας εμφανιζόταν ως αντιπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας.
Μαζί με τον κ. Σαρίκα φαίνεται να εισέπραξαν μίζες ο διευθυντής του Συμβουλίου αποχετεύσεων Πάφου Γ. Μαλληκίδης ο οποίος έχει συλληφθεί και έχει παραδεχθεί την ενοχή του και ο Αντρέας Ομήρου, αδελφός του Προέδρου της Κυπριακής Βουλής και Προέδρου του Σοσιαλιστικού Κόμματος ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου. Ο Αντρέας Ομήρου έχει αποβιώσει.
Σε μια άλλη εξέλιξη ο τέως δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας και άλλοι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο αποφάσισαν να διαβιβάσουν στο κράτος κινητή και ακίνητη περιουσία που απέκτησαν με χρήματα που εισέπραξαν από τις μίζες.
http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: