Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Αρνητική αντίδραση Σόιμπλε:”H Ελλάδα έχει ήδη πρόγραμμα, δεν διαπραγματευόμαστε νέο”


ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÔÏÕ ÕÐÏÉÊ ÃÉÁÍÍÇ ÂÁÑÏÕÖÁÊÇ ÌÅ ÔÏÍ ÃÅÑÌÁÍÏ ÏÌÏËÏÃÏ ÔÏÕ Â. ÓÏÚÌÐËÅ ÓÔÏ ÂÅÑÏËÉÍÏ
Λίγες ώρες αφότου κυκλοφόρησε το σενάριο πως η Κομισιόν πρόκειται να «προσφέρει» στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων του αυριανού Eurogroup εξάμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, το διαψεύδει. 
Σύμφωνα με τον πρακτορείο Bloomberg, ο κύριος Σόιμπλε δήλωσε πως τα δημοσιεύματα που βασίζονται στις πληροφορίες αυτές είναι «λάθος».
Όπως μεταδίδει το Reuters, o κύριος Σόιμπλε, που μίλησε στους δημοσιογράφους κατά την σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των G20 στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε πως εάν η Ελλάδα δεν θέλει πρόγραμμα, τότε «όλα έχουν τελειώσει» και πως περιμένει να ακούσει κάτι δεσμευτικό από την Ελλάδα την Τετάρτη, αν και δεν αναμένει να επιτευχθεί κάποια συμφωνία στην συγκεκριμένη συνεδρίαση.
Επίσης, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι κανείς δεν ανάγκασε την Ελλάδα να δεχτεί το υφιστάμενο πρόγραμμα, αλλά και ότι θεωρεί τον Ελληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη, έναν «πολιτισμένο άνθρωπο».
Πρόσθεσε ακόμα πως το Eurogroup δεν θα διαπραγματευτεί ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα στην αυριανή συνεδρίαση, λέγοντας «έχουμε ήδη ένα σχέδιο για την Ελλάδα».
http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: