Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Μετατίθεται η ανακοίνωση του υποψηφίου Προέδρου


Όχι νωρίτερα από το ερχόμενο σαββατοκύριακο τοποθετείται η ανακοίνωση, εκ μέρους της κυβέρνησης, του προτεινόμενου για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
proedriko megaro
Το Μαξίμου, ήδη από την περασμένη εβδομάδα, είχε διευκρινίσει πως το όνομα του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας «θα απασχολήσει την κυβέρνηση μετά τις προγραμματικές δηλώσεις». Ωστόσο, με δεδομένο πως η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη και η παρούσα εβδομάδα αναμένεται «καυτή» (την Τετάρτη έχει Eurogroup με θέμα την Ελλάδα και την Πέμπτη συγκαλείται η Σύνοδος Κορυφής), ο Αλέξης Τσίπρας θα αφήσει τους... υποψηφίους σε αγωνία ως το σαββατοκύριακο, οπότε και θα ανακοινωθεί ο «εκλεκτός» της κυβέρνησης για την ανώτατη πολιτειακή θέση.
Σε κάθε περίπτωση, επικρατέστερος παραμένει ο κοινοτικός επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, αν και φαίνεται πως στις συνομιλίες Τσίπρα-Γιούνκερ, η θέση του κοινοτικού επιτρόπου βρίσκεται εντός της διαπραγμάτευσης. Αυτό με δεδομένο πως ο πρόεδρος της Κομισιόν δεν έχει κρύψει την επιθυμία του να μην αλλάξει ο επίτροπος Μετανάστευσης και έχει διαμηνύσει στον πρωθυπουργό αυτή τη βούλησή του.

    • http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: