Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΕΡΙ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΤΑΡΣΙΕΣ...


Σε πρωτοφανή εγρήγορση για τα δεδομένα της εποχής βρίσκονται τα επιτελεία της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, καθώς καλούνται να διαχειριστούν όχι μόνο το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο, αλλά και σημαντικούς εσωκομματικούς σκοπέλους.
Το Μέγαρο Μαξίμου αναζητεί λεπτές ισορροπίες ανάμεσα σε φιλολαϊκές ρυθμίσεις, με στόχο τη βελτίωση του πολιτικού κλίματος, και στην ανάδειξη της σοβαρότητας της οικονομικής κρίσης, που απαιτεί αξιόπιστη διακυβέρνηση. Επίσης, «αγκάθι» αποτελούν οι...
συνεχιζόμενες παρεμβάσεις βουλευτών της Ν.Δ. που ζητούν αλλαγές σε πολιτικές και πρόσωπα, με ορισμένους εξ αυτών να υπονοούν ότι το κυβερνών κόμμα οδεύει σε ήττα στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Στο ΠΑΣΟΚ από χθες καταβάλλεται προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι μετά την ηχηρή διαφοροποίηση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου στα θέματα της προεδρολογίας, των δημοσιονομικών μεγεθών και της νέας γρίπης. Ομως, στο παρασκήνιο το κλίμα είναι ψυχροπολεμικό, με τους επιτελείς του προέδρου του κόμματος κ. Γιώργου Παπανδρέου να μην κρύβουν την οργή τους για την παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ.
Παράλληλα, σε καθημερινή βάση πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος για εκλογικό αιφνιδιασμό, εάν βεβαίως οι συνθήκες το επιτρέπουν. Χθες, κατατέθηκε στη Βουλή προσχέδιο διατάξεων για την τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ενώ προαναγγέλθηκε η μονιμοποίηση των εποχικών δασοπυροσβεστών μέσω ΑΣΕΠ.
fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: