Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Θα εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες

Ολοι οι πολίτες θα εμβολιαστούν, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας. Ο υπουργός, παρουσιάζοντας το Εθνικό Σχέδιο για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης, προανήγγειλε την πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών και μίλησε για στοχευμένη πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης, διυπουργικό συντονισμό και προμήθεια του απαραίτητου φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι υπάρχει και τέταρτο σοβαρό κρούσμα της νέας γρίπης στη χώρα μας, μετά τους δύο άντρες στην Κρήτη και τη 16χρονη στο Παίδων Πεντέλης, οι οποίοι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση με πνευμονία. Πρόκειται για άντρα ηλικίας 22 ετών με νεφρική ανεπάρκεια, ο οποίος σε προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Λαϊκό Νοσοκομείο, εντοπίστηκε να είναι θετικός στον ιό της νέας γρίπης.

Ο κ. Αβραμόπουλος επανέλαβε πάντως ότι δεν συντρέχει λόγος πανικού και ότι η ζωή πρέπει να συνεχιστεί κανονικά, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορώντας την για καθυστερημένη αντίδραση, και ανεύθυνη πολιτικολογία «που υπονομεύει την υγειονομική ασφάλεια».

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης οι υπουργοί Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου, Εθνικής Άμυνας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος. Το Σχέδιο θα δοθεί επίσης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στους πολιτικούς αρχηγούς.

Διαβάστε επίσης: Κρίσιμη η κατάσταση και για τους τρεις στην Εντατική

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: