Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Συναίνεση για τις «μεταρρυθμίσεις» ζητούν οι Βιομήχανοι Θεσσαλονίκης



«Πρέπει να υπάρξει συναίνεση γενικότερα, να φύγουμε από τα προβλήματα, να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις όσο πιο σύντομα γίνεται, απ’ όλους τους φορείς», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος(ΣΒBΕ), Νίκος Πέντζος, μετά από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Αναφέραμε στον κ. Πρωθυπουργό τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη λειτουργία τους οι επιχειρήσεις μας. Είναι πολύ σοβαρά και πολλά. Υπάρχει μείωση τζίρου, μείωση κερδοφορίας των επιχειρήσεων, στασιμότητα στις επενδύσεις, μείωση στην παραγωγή και στην κατανάλωση», ανέφερε, προσθέτοντας: «Ζητήσαμε από τον κ. Πρωθυπουργό η μεταποίηση να επανέλθει στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής, με μέτρα στοχευμένα, έτσι ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις μας να επιβιώσουν. Η μεταποίηση βοηθά σημαντικά στην οικονομία της χώρας, με διατήρηση των θέσεων εργασίας και στην κοινωνική συνοχή». Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός «επιφυλάχθηκε τις επόμενες μέρες να απαντήσει».


Εντός της ημέρας συνεχίζονται οι επαφές του κ. Καραμανλή με τους παραγωγικούς φορείς ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Στις 6 το απόγευμα συναντάται με το προεδρείο της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ) και στις 7.30 με το προεδρείο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).

*Στη φωτογραφία απεικονίζεται ο πρόεδρος του ΣΒBΕ, Νίκος Πέντζος.

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: