Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ

Πρεμιέρα για τη δημοσιοποίηση των ψηφοδελτίων, αρχής γενομένης από το ΠΑΣΟΚ που ανακοίνωσε τους υποψηφίους βουλευτές του, πλην του ψηφοδελτίου Επικρατείας, το οποίο θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα. Οι λίστες έλαβαν την έγκριση από το Εθνικό Συμβούλιο.

Σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα Σημίτη, καθώς το όνομα του δεν περιελήφθη στο ψηφοδέλτιο του κόμματος για την πρώτη περιφέρεια του Πειραιά. Τούτο σημαίνει ότι πολύ πιθανό ο πρώην πρωθυπουργός να τοποθετηθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται να είναι τελικώς υποψήφιος στην Ά Πειραιώς.

Όλοι οι εν ενεργεία βουλευτές του κόμματος θα είναι υποψήφιοι. Εκτός ψηφοδελτίων έμεινε ο Χρήστος Βερελής, ο οποίος είχε παραιτηθεί από τη βουλευτική του ιδιότητα προ μηνών. Εκτός ψηφοδελτίων έμειναν επίσης ο Αλέξης Μητρόπουλος, ο Χρήστος Πάχτας και ο Μιχάλης Νεονάκης.

Τα γνωστότερα από τα νέα πρόσωπα που του εντάσσονται στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ είναι ο πρώην καλαθοσφαιριστής Κώστας Παταβούκας, οι ηθοποιοί Πέμυ Ζούνη, Άννα Φόνσου και Άννα Βαγενά, ο πρόεδρος των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία Γιώργος Κουτρουμάνης, η Άννα Νταλάρα, ο Γιάννης Βούρος, η Μαίρη Χατζάκη και ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος, γιος του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Χαραλαμπόπουλου.

Στις λίστες του ΠΑΣΟΚ επιστρέφει ο Δημήτρης Κρεμαστινός, ο οποίος θα πολιτευτεί στα Δωδεκάνησα, ενώ για πρώτη φορά βάζει υποψηφιότητα ο δήμαρχος Κοζάνης, Πάρις Κουκουλόπουλος. Υποψήφιος είναι επίσης ο Σπύρος Κουβέλης, ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές ήταν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και ο πρώην ευρωβουλευτής Κώστας Μποτόπουλος.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: