Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Παπανδρέου: "Μαζί μπορούμε"


ΑΘΗΝΑ 10/09/2009

Μήνυμα νίκης και αισιοδοξίας επιχείρηση να στείλει ο Γιώργος Παπανδρέου από τη βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, όπου και ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια του κόμματος. Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για "νέα πορεία εθνικής ανάτασης" και ζήτησε "ψήφο εμπιστοσύνης και αυτοδυναμίας για το ΠΑΣΟΚ".

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι οι συγκυρίες είναι δυσμενείς για τη χώρα, τονίζοντας ότι "η μάχη της ζωής μας για αυτό τον τόπο ξεκινά την 5η Οκτωβρίου, μετά τις εκλογές".

"Ζητώ από τον ελληνικό λαό να αναλάβω αυτή την ευθύνη. Ποτέ δεν με φόβισαν τα δύσκολα. Ζητάμε από τον ελληνικό λαό την εντολή για τη διακυβέρνηση της χώρας" είπε ο Γ. Παπανδρέου και πρόσθεσε: "Το Κίνημα μας πάντα στα δύσκολα μετρήθηκε, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Ιστορίας. Με μία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλάζουμε σελίδα στον τόπο, με σχέδιο και βούληση, σεβασμό για τον Έλληνα και την Ελληνίδα".

"Μαζί μπορούμε, αυτό είναι το μήνυμα της ελπίδας" τόνισε και συμπλήρωσε: "Μαζί αφήνουμε πίσω τους εκφραστές της παρακμής και της σειρήνες της απαισιοδοξίας. Αυτοί λένε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί, εμείς λέμε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει άλλο".

Κατόπιν, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της ΝΔ, με αιχμή τις πολιτικές της στην οικονομία. "Ζητάνε για τρίτη φορά να κυβερνήσουν. Να κάνουν τι; Τα ψέματα τελείωσαν, οι Έλληνες γνωρίζουν, αρκετά με τα παιχνίδια επικοινωνίας. Ήρθε η ώρα της πολιτικής, η ώρα του πολίτη" είπε και πρόσθεσε: "Για την κρίση δεν θα πληρώσουν όσοι δεν φταίνε. Δεν θα την πληρώσει η πλειοψηφία του λαού που μοχθεί".

Ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι "οι πολίτες λένε "όχι" σε χειρότερες μέρες, όπως του υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός", τον οποίο χαρακτήρισε "της απογραφής και της παραγραφής".

"Η Ελλάδα έχει ανάγκη από ηγεσία που αναλαμβάνει την ευθύνη, δεν τη φοβάται και δεν την αρνείται" είπε, ενώ υπογράμμισε ότι για τη σημερινή κατάσταση ευθύνονται όσοι "βάφτισαν το νόμιμο ηθικό".

Στη συνέχεια, ο κ. Παπανδρέου έστειλε μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος του: "Όσοι ράβουν κοστούμια εξουσίας θα τους μείνουν στην ντουλάπα" είπε και δεσμεύτηκε προσωπικά για αξιοκρατία σε όλους τους τομείς της κοινωνίας. Επιπλέον τόνισε ότι "αν κάποιος αποδειχθεί ότι δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων" θα φεύγει από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία ούτε θα συμβιβάζεται, ούτε θα συγκαλύπτει, ούτε θα εκβιάζεται. "Αυτή η κατάντια που ζήσαμε τερματίζεται οριστικά και αμετάκλητα" σημείωσε.

Ο κ. Παπανδρέου υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει θέσει πέντε εθνικούς στόχους, τους οποίους θα εξειδικεύσει το προσεχές Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη, την οποία θα επισκεφθεί στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

"Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα έχει μόνον έναν εντολέα, το λαό. Είναι προσωπική μου δέσμευση" κατέληξε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος ευχήθηκε στα στελέχη του κόμματος "καλό αγώνα".
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: