Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΑΣΟΚ: Επιφυλάξεις για το ντιμπέιτ Γιώργου - Καραμανλή


του Γιάννη Μακρυγιάννη

Την πρόταση του για τους ακριβείς όρους διεξαγωγής ενός ντιμπέιτ ανάμεσα στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Κώστα Καραμανλή αναμένεται να ανακοινώσει το ΠΑΣΟΚ, μετά την αρχική συμφωνία των δύο κομμάτων να υπάρξει αυτή τη φορά και μία προσωπική αντιπαράθεση των δύο αρχηγών, πέρα από την καθιερωμένη διαδικασία, με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών. Ωστόσο το ΠΑΣΟΚ διαβλέπει ότι η ΝΔ θέλει να χρησιμοποιήσει το ντιμπέιτ για λόγους εντυπώσεων και εκτιμά ότι ίσως τελικά ο κ. Καραμανλής επιθυμεί να υπαναχωρήσει. Σε κάθε περίπτωση η Ιπποκράτους θέλει να γίνει ουσιαστικός διάλογος, να μπορεί να απευθυνθεί ο ένας αρχηγός στον άλλον και όχι παράλληλοι μονόλογοι.

Ο κ. Παπανδρέου μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στην Αλεξανδρούπολη ζήτησε καθαρή εντολή από τον ελληνικό λαό με αυτοδυναμία.

«Στις εκλογές δεν συγκρούονται μονάχα δύο κόμματα και δύο υποψήφιοι πρωθυπουργοί, αλλά δύο διαμετρικά αντίθετες πολιτικές αντιλήψεις» είπε ο κ. Παπανδρέου και τόνισε ότι «ήρθε η ώρα να αφήσουμε πίσω την παρακμή και να βάλουμε τη χώρα σε πορεία εθνικής ανάτασης, ήρθε η ώρα να σημάνουμε εγερτήριο όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου που διψάνε να ξαναδούν αυτή τη χώρα να προοδεύει και να πρωταγωνιστεί»

Πρόσθεσε ακόμη ότι «ο τόπος δεν σηκώνει πλέον ηγεσίες που κρύβονται στα δύσκολα, φυγομαχούν μπροστά στα προβλήματα και οι οποίες μας οδήγησαν σε οικονομική, κοινωνική, πολιτική και ηθική παρακμή και τώρα ζητάνε και τα ρέστα» και διαβεβαίωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένο να συγκρουστεί με κάθε αντίληψη και κατεστημένο που κρατά τον τόπο πίσω, δεν χρωστάμε σε κανένα, λογοδοτούμε μόνο στο λαό».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντάται με μέλη της πρωτοβουλίας «The Elders» στις 3:30 μ.μ., στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: