Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Δήλωση Ε. Χριστοφιλοπούλου σχετικά με τις δηλώσεις της υπουργού Απασχόλησης, Φάνης Πάλλη -Πετραλιά, για τη διαδοχική ασφάλιση

Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σχετικά με τις δηλώσεις της υπουργού Απασχόλησης, Φάνης Πάλλη -Πετραλιά, για τη διαδοχική ασφάλιση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση τελεί σε καθεστώς πανικού. Ακόμα και σήμερα, ενώ ουσιαστικά έχει λήξει η θητεία της, η υπουργός Απασχόλησης εξαγγέλλει αυξήσεις για τους ασφαλισμένους που υπάγονται στη διαδοχική ασφάλιση. Πρόκειται για άλλη μία εξαγγελία - πυροτέχνημα, για να εξευμενιστεί η εκλογική βάση της ΝΔ, αν υπάρχει κανείς που να τους πιστεύει ακόμα.

Η απερχόμενη κυβέρνηση Καραμανλή αντιδρά σπασμωδικά σε σημερινό σχετικό δημοσίευμα της «Ημερησίας». Άλλωστε, δεν είχε ποτέ ούτε στόχους, ούτε σχέδιο.

Αρκεί να επισημανθεί ότι, εδώ και 2 μήνες, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Απασχόλησης έχει στη διάθεσή της όλες τις απόψεις των Ταμείων και τα οικονομικά δεδομένα της αναλογιστικής αρχής, σχετικά με το ζήτημα της διαδοχικής ασφάλισης. Θα μπορούσε να είχε λύσει το ζήτημα, αν υπήρχε πολιτική βούληση.

Το ΠΑΣΟΚ έχει δεσμευτεί για την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων, που υπάγονται στη διαδοχική ασφάλιση. Δεσμευόμαστε να αποκατασταθεί η αδικία ετών, με την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης προς την εφαρμογή του σχετικού Ν3232/04, τον οποίο το ΠΑΣΟΚ θεσμοθέτησε και που άφησε στο συρτάρι επί 6 χρόνια η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Απασχόλησης.



Δεν υπάρχουν σχόλια: