Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Δήλωση Β. Έξαρχου σχετικά με τις δηλώσεις του Σ. Χατζηγάκη για ελάχιστες εγγυημένες τιμές στα αγροτικά προϊόντα

ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΞΑΡΧΟΣ

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Έξαρχος, σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σωτήρη Χατζηγάκη, για ελάχιστες εγγυημένες τιμές στα αγροτικά προϊόντα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Λίγο πριν από τις εκλογές, η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όταν της μένει χρόνος από την με ιδιαίτερο ζήλο ενασχόλησή της με πάσης φύσεως προεκλογικές προσλήψεις, επιδίδεται με θέρμη στη σύσταση Επιτροπών που θα εξετάσουν προβλήματα των αγροτών, τα οποία προ πολλού έπρεπε να είχαν αντιμετωπιστεί.

Η ευρισκόμενη σε πανικό κυβέρνηση ανακοίνωσε με μεγάλη προχειρότητα, με σκόπιμη ασάφεια και με σαφή πρόθεση δημιουργίας εντυπώσεων, που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, τη σύσταση μίας ακόμη Επιτροπής, που σχετίζεται με τον ρόλο του ΕΛΓΑ και τη δήθεν δυνατότητά του να διασφαλίσει ελάχιστες εγγυημένες τιμές.

Η κυβέρνηση, που εγκατέλειψε τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους ανυπεράσπιστους στο έλεος της αγοράς και των καρτέλ, με αποτέλεσμα οι τιμές των προϊόντων να καταρρεύσουν και να υπάρχει αδυναμία διάθεσης της παραγωγής τους, τώρα, ξαφνικά, ανακάλυψε τις ελάχιστες εγγυημένες τιμές των προϊόντων που θα διασφαλιστούν δήθεν από τον ΕΛΓΑ.

Όσα επικοινωνιακά κόλπα και αν χρησιμοποιήσει η ΝΔ, δεν πείθει πλέον τους αγρότες.

Η εξυγίανση της αγοράς, που είναι ζήτημα μεγάλης προτεραιότητας για τον αγροτικό τομέα, η στήριξη του εισοδήματος των αγροτών και η προστασία των καταναλωτών, δεν αντιμετωπίζονται με προεκλογικά πυροτεχνήματα.

Η κυβέρνηση είχε το χρόνο να ασχοληθεί με τα κρίσιμα προβλήματα του αγροτικού μας τομέα, να επεξεργαστεί λύσεις και να πάρει συγκεκριμένα μέτρα, όμως δεν το έκανε.

Γι' αυτό στις 4 Οκτωβρίου, που είναι η ώρα των πολιτών, οι αγρότες θα στείλουν το δικό τους ξεκάθαρο μήνυμα, που θα είναι μήνυμα καταδίκης της πολιτικής της ΝΔ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: