Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Καστανίδης: Άμεσα η τροπολογία για την κατάργηση του "νόμου της κουκούλας" σχολιάστε και εσείς ΑΘΗΝΑ 22/10/2009 Την κατάργηση της νομοθετικής διάταξ

Την κατάργηση της νομοθετικής διάταξης που έχει καταστήσει αυστηρότερη την ποινική μεταχείριση των κουκουλοφόρων, εισηγήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης (22/10) ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαρ. Καστανίδης.

Η νομοθετική διάταξη έχει καταστήσει αυστηρότερη την ποινική μεταχείριση των κουκουλοφόρων, όταν διαπράττουν τα αδικήματα της βιαιοπραγίας σε δημόσιες συναθροίσεις, της απρόκλητης σωματικής βλάβης, της ληστείας και της διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς ξένης περιουσίας.

Η κατάργηση της κουκούλας ως επιβαρυντικής περίστασης, όπως είπε ο Καστανίδης, ήταν προεκλογική εξαγγελία της Κυβέρνησης.

Η σχετική διάταξη (τροπολογία) για την κατάργηση της κουκούλας ως επιβαρυντικής περίστασης θα κατατεθεί άμεσα στην Βουλή.

Την πρόθεσή του για την άρση του νομοθετήματος γνωστοποίησε νωρίτερα και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοϊδης, ο οποίος μιλώντας στον Flash 96 προανήγγειλε ριζικές αλλαγές στη λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή τα επεισόδια της Τετάρτης (21/10) στα Εξάρχεια.

nooz.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: