Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Συναντήσεις Μπεγλίτη και Δρούτσα με τον βοηθό αμερικανό ΥΠΕΞ

Με τον βοηθό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντριου Σαπίρο συναντήθηκαν την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής΄Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση κατά τη συνάντηση Μπεγλίτη - Σαπίρο εξετάσθηκαν θέματα διμερούς αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ, οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν και η στρατηγική των ΗΠΑ στην περιοχή.

Επίσης, συζητήθηκαν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, οι κίνδυνοι από την πειρατεία των πλοίων και τέλος οι κλιματικές αλλαγές.

Στο τέλος της συζήτησης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Μπεγλίτης επεσήμανε την αναγκαιότητα ύπαρξη πολιτικής σταθερότητας στο Αφγανιστάν και στην ευρύτερη περιοχή, ως βασική προϋπόθεση για την επίλυση του ζητήματος.

Παράλληλα, στο θέμα της πειρατείας επικεντρώθηκε η συζήτηση που είχαν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ Δρούτσας με τον κ. Σαπίρο.

Σημειώνεται ότι η χώρα μας διαθέτει δύο πλοία στη διεθνή καταπολέμηση της πειρατείας - ένα στην ευρωπαϊκή αποστολή και ένα στη ΝΑΤΟϊκή - και μετέχει στη διεθνή Ομάδα για την Καταπολέμηση της Πειρατείας υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: