Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Γιώργος: «Προχωράμε στις αλλαγές»



του Γιάννη Μακρυγιάννη

Αποφασισμένος να επιμείνει στις ρήξεις και τις ανατροπές, για τις οποίες δεσμεύτηκε προεκλογικά, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε χαρακτηριστικά ότι «προχωράμε με καταλυτικό τρόπο στις αλλαγές που επιδιώκουμε, χωρίς να δεσμευόμαστε από λογικές και επιλογές του παρελθόντος. Συνδυάζουμε τη διαχείριση των προβλημάτων της καθημερινότητας του πολίτη με τις μεγάλες τομές και αλλαγές, για τις οποίες πήραμε εντολή από τον Ελληνικό λαό, μέσα από συλλογική λειτουργία, διαβούλευση και κοινωνική συναίνεση. Προωθούμε το έργο μας με συνέπεια και με στόχο την υλοποίηση των δεσμεύσεών μας στους χρόνους που έχουμε θέσει, για την κοινωνία, το κράτος, την οικονομία».

Στη συνεδρίαση εξετάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις και εκτιμήθηκε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται από πολύ νωρίς απέναντι στη σκληρή κριτική και επίθεση του ΚΚΕ, το οποίο ενισχύει την αντιπολιτευτική του τακτική και μονοπωλεί τις κινητοποιήσεις κλάδων εργαζομένων.

Επίσης έγινε απολογισμός των πρώτων κινήσεων της Κυβέρνησης και κρίθηκε θετικός. Κρίθηκε επιτυχής η παρουσία στις προγραμματικές δηλώσεις και αποφασίστηκε να διατηρηθεί η δυναμική για την παραγωγή κυβερνητικού έργου.

Τέθηκαν οι προτεραιότητες του κυβερνητικού και του νομοθετικού έργου κατά Υπουργείο. Οι Υπουργοί εξειδίκευσαν τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν και προσδιόρισαν τον προγραμματισμό τους για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Την Παρασκευή το μεσημέρι το εθνικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, στην πρώτη συνεδρίασή του από τις εκλογές, θα αναδείξει το νέο γραμματέα του κόμματος, μετά την παραίτηση, λόγω υπουργοποίησης του Γιάννη Ραγκούση. Το εθνικό συμβούλιο θα εκλέξει επίσης και νέο πολιτικό συμβούλιο.

Διαβάστε επίσης: Aτυπη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: