Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Συνάντηση Κουβέλη - υπ. Ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν με ενεργειακή ατζέντα

Την ξεκάθαρη πολιτική βούληση του Αζερμπαϊτζάν να συνεργαστεί με την Ελλάδα στον ενεργειακό τομέα, για την υλοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου ITGI, αλλά και για την εισαγωγή από την Ελλάδα τεχνογνωσίας στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, επιβεβαίωσε ο υπουργός Ενέργειας και Βιομηχανίας Νατίκ Αλίεφ στον έλληνα υφυπουργό Εξωτερικών Σπύρο Κουβέλη κατά την αποψινή τους συνάντηση.

Ειδικότερα για τον αγωγό ITGI, ο υφυπουργός Εξωτερικών ανέφερε μετά τη συνάντηση ότι "υπογραμμίσαμε την ανάγκη υλοποίησής του και υπάρχει η πολιτική βούληση για να προχωρήσει. Εκκρεμεί το θέμα μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Τουρκίας για το τράνζιτ αέριο και δεσμευτήκαμε ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το λύσουμε. Υπάρχει σε πολιτικό επίπεδο η δέσμευση να προχωρήσουμε σε αυτή τη συνεργασία".

"Ήταν μια εξαιρετική συνάντηση", πρόσθεσε ο Ελληνας υφυπουργός, τονίζοντας ότι αποφασίστηκε επίσης στις αρχές του 2010 να πραγματοποιηθεί στο Μπακού μικτή διυπουργική επιτροπή για τη διεύρυνση των τομέων διμερούς συνεργασίας.

Η ισχυρή και αμοιβαία πολιτική βούληση για διευρυμένη συνεργασία σε νέους τομείς με έμφαση τον τουρισμό, τον πολιτισμό και την εκπαίδευση, επιβεβαιώθηκε και στη συνάντηση που είχε ο κ. Κουβέλης με τον υπουργό Εξωτερικών Ελμαρ Μαμαντιάροφ.
.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: