Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ;


Επανεμφανίσθηκε πριν από λίγο Παυλόπουλος! Ο εξαφανισμένος Πάκης που θα παραιτείτο εάν έφευγε ο Καραμανλής από την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας (!) μοίρασε δήλωση με την οποία προσπαθεί (γιατί περί προσπάθειας πρόκειται), να στηρίξει τους εργαζόμενους στα Stage. Που το βρίσκει το θράσος ο Παυλόπουλος να ζητάει και τα ρέστα ένας Θεός το ξέρει, εμείς όμως δημοσιεύουμε τη δήλωσή του για να υπάρχει στο... αρχείο μας!
Ο Βουλευτής Α΄ Αθηνών και πρ. Υπ. Εσωτερικών, καθηγητής Προκόπης Παυλόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, βυθισμένη ήδη από την αρχή στο χάος των συναρμοδιοτήτων και της ασυνεννοησίας των Υπουργών της, εκφράζει συνεχώς αντιφατικές προθέσεις πάνω στο γενικότερο θέμα της μοριοδότησης των συμβασιούχων και ειδικότερα στα θέματα τα οποία αφορούν τα Προγράμματα Κατάρτισης, τα γνωστά stage.
Υπενθυμίζεται ότι, σε ότι αφορά τη μοριοδότηση, αποτελεί βασικό στοιχείο προσαρμογής της ελληνικής Νομοθεσίας στην Κοινοτική Οδηγία του 1999, την οποία ουδέποτε είχε εφαρμόσει το ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να ήμασταν τότε έκθετοι στην Ε.Ε.
Σε ότι αφορά δε τα stage, θέλω να τονίσω, ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνο που το 2003 εφήρμοσε τα stage στο στενό Δημόσιο Τομέα, και μάλιστα με χρήματα του Κρατικού Προϋπολογισμού.
Η πρώτη απόφαση ήταν απόφαση του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας και των συναρμόδιων Υπουργών -την εποχή εκείνη- Οικονομίας και Οικονομικών, Απασχόλησης και Υγείας. Επομένως, το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε όλα αυτά τα προγράμματα, τα οποία η κυβέρνηση Καραμανλή στη συνέχεια, όχι απλώς και μόνο ολοκληρώνει, αλλά από κει και πέρα μοριοδότησε-όπως έπρεπε να γίνει- ακριβώς, γιατί είναι Προγράμματα Κατάρτισης εργαζομένων.
Κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις, και εφόσον το ΠΑΣΟΚ ακολουθήσει την οδό, την οποία φαίνεται να προεξαγγέλλει, είναι πολιτικά ανακόλουθο, κοινωνικά ανάλγητο, γιατί οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες ανθρώπους και πλέον είναι έκθετο Συνταγματικά, με βάση την «Αρχή της ισότητας» και θα παραβιάσει την κοινοτική νομοθεσία.
Ως προς το τελευταίο, θέλω να τονίσω ότι, το θέμα «συμβασιούχοι» έχει κλείσει από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης-το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν είχε κάνει τίποτα ως το 2004. Και δεν ετέθη κανένα απολύτως ζήτημα για την Ελλάδα.
Αν το ξανανοίξει με όλες τις εντεύθεν συνέπειες, θα είναι απολύτως υπεύθυνο.
fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: